MútuaTerrassa acull una delegació del Ministeri de Salut del Marroc

El grup de deu directius i professionals han viatjat a Catalunya per conèixer el funcionament del sistema d'atenció primària

La delegació marroquina, a MútuaTerrassa.
La delegació marroquina, a MútuaTerrassa. | MútuaTerrassa
Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:45h
MútuaTerrassa ha acollit recentment una delegació de deu directius i professionals assistencials provinents del Ministeri de Salut del Regne del Marroc, que s'han desplaçat a Catalunya per conèixer de primera mà el model que el sistema sanitari català desenvolupa per l'Atenció Primària. Ho han fet en el marc d'un viatge concebut per realitzar visites d'estudi en l'àmbit sanitari a països de referència per a ells com Espanya, França, Portugal o Canadà.

En aquest sentit, els representants de la DHSA han visitat el CAP Turó de Can Mates i han estat rebuts per diversos representants de MútuaTerrassa: la Sra. Ma Emília Gil, adjunta a Direcció general de l'entitat, la dra. Imma Navazo, directora d'Atenció Primària i el dr. Josep Maria Mercadé, director del CAP Sant Cugat, CAP Valldoreix i CAP Can Mates.

Després d'una presentació general de l'entitat, han tingut ocasió de conèixer les bones pràctiques del model integrat d'Atenció Primària de MútuaTerrassa, particularment al territori de Sant Cugat.

En aquest sentit, el seu interès s'ha centrat en la forma d'organització i funcionament de l'atenció primària -en termes d'oferta de serveis, circuit d'admissió dels pacients i funcionament de l'equip-, les competències dels metges de família, la comunicació metge-pacient, les estratègies d'atenció dels malalts amb patologies cròniques o els protocols terapèutics.

Tanmateix, han volgut conèixer els circuits i xarxes d'atenció amb altres dispositius assistencials i socials. També els sistemes d'informació com la historia clínica del ciutadà, el sistema de qualitat -a nivell d'acreditació, certificació, audit i indicadors-, seguiment, avaluació i resultats. Finalment, també han mostrat interès envers la formació continua dels professionals així com els sistemes d'incentivació per a l'acompliment d'objectius.

A banda del CAP Turó de Can Mates, els representants ministerials s'han desplaçat també al CAP Sant Cugat i al consultori de Les Planes. Les esmentades visites s'emmarquen en la reforma de l'Atenció Primària en la que està treballant el Ministeri de Salut del Regne del Marroc mitjançant un grup de treball coordinat per la DHSA i que compta amb el suport de l'Agència Francesa de Desenvolupament (Agence Française Développement -AFD-) i la col·laboració del Conseil Santé.