Jordi Ballart ja té el premi de la FECAC per la seva «tasca política»

La federació d'entitats andaluses de Catalunya li ha atorgat un Premi Día de Andalucía | També s'ha reconegut la feina personal d'Antonio Merino, el president de la Coordinadora de Entidades de Cultura Andaluza de Terrassa

per Redacció, 21 de febrer de 2017 a les 12:02 |
Jordi Ballart, recollint el premi atorgat per FECAC. | Rafel Casanova BCF/Aj. Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va rebre el passat dissabte el Premi a la tasca política atorgat per la Federació d'Entitats Andaluses a Catalunya (FECAC). L'acte es va celebrar al Teatre Blas Infante de Badalona.

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha atorgat els Premis Dia d'Andalusia 2017 a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i al periodista Antoni Bassas. S'han endut el premi a la Tasca Política i el premi en Mitjans de Comunicació, respectivament.


Ballart s'ha endut un dels guardons, però no és l'únic premiat terrassenc: Antonio Merino, president de la Coordinadora de Entidades de Cultura Andaluza de Terrassa, s'ha endut el premi a la Tasca Personal.

L'acte s'emmarca dins les XXXIII Jornades Commemoratives del Dia d'Andalusia que se celebrarà amb diverses activitats des d'aquest divendres i fins el 5 de març a Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa.


Les entitats associades reconeixen en Bassas la seva "brillant" trajectòria professional multidisciplinar ja que combina l'experiència en ràdio i televisió amb la seva actual condició de cofundador del diari Ara. "Ha fet del diàleg i del debat una eina que des del pluralisme confronta punts de vista diferents que enriqueixen l'opinió pública", assenyala la federació.

Les entitats reconeixen també el 'cantaor' Rafael Bueno 'el Tarumba', l'empresari Silvestre Sánchez, el directiu Antonio Merino, la Comparsa Femenina de Santa Coloma i la Fundació Sant Joan de Déu.

El premiat d'aquesta edició en la categoria artística és Rafael Bueno, "el Tarumba", cantaor flamenc de Santa Coloma de Gramenet i concursant del programa La Voz de Telecinco a l'equip d'Alejandro Sanz. El premi a la Tasca Jove correspon a la Comparsa Femenina de Santa Coloma de Gramenet.

En les altres categories no artístiques, la FECAC reconeix la Tasca Empresarial de Silvestre Sánchez, propietari del restaurant Salamanca de la Barceloneta, i la Tasca Social de la Fundació Sant Joan de Déu.

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) va ser fundada el 1982 i acull més de 115 entitats, bàsicament Casas de Andalucía, centres i associacions culturals, germandats rocieres, germandats penitents i penyes flamenques. Organitza anualment la Feria de Abril de Catalunya, la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural i el concurs nacional bianual de cante "Yunque Flamenco".

 

Participació