L'Audiència de Barcelona confirma la pena d'un any de presó per l'home que va agredir dues noies àrabs a Terrassa

Desestima el recurs de la defensa en considerar vàlids i suficients els testimonis i les proves presentades a judici | Els fets van passar el 2013 en un autobús de la ciutat

Redacció
21 de febrer del 2017
L'Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat la pena d'un any de presó per a l'home que va agredir i insultar dues noies àrabs a Terrassa el 8 de febrer de 2013 mentre viatjaven en autobús. El jutjat, que també confirma la prohibició d'apropar-se a menys de 300 metres de les dues víctimes durant dos anys, el pagament de 350 euros de multa i la indemnització de 180 euros per les lesions provocades a una d'elles, desestima el recurs presentat per la defensa que considerava insuficients les proves presentades a judici per condemnar l'acusat.

Així, el jutjat considera que el testimoni de les dues dones, el del conductor de l'autobús i el dels policies que van actuar posteriorment, així com els informes mèdics presentats, són proves suficients per no modificar la sentència.

El passat mes de juliol, un jutjat de Terrassa va considerar provat que el 8 de febrer del 2013, l'home va insultar les dues dones per motius racials i va donar diversos cops de puny a una d'elles quan viatjaven en autobús. Tot seguit, el conductor va aturar el vehicle i va fer baixar tots els implicats, moment en que l'acusat va amenaçar les dues dones amb una navalla. L'home ha va ser condemnat per un delicte contra la integritat moral.

Un cop eren al carrer, i després que l'home les amenacés amb la navalla, les dues víctimes van fugir i van avisar la policia. En aquell moment van explicar el que els havia passat, relat que coincideix amb el que van donar durant el judici oral. En la sentència ara confirmada, el jutge considerava que el relat es va fer "de forma convincent" i que va ser "minuciós, sense incoherències" i sense contradiccions amb el que havien donat el dia dels fets. La sentència afegia que l'home va actuar contra elles "mogut per l'odi, menyspreu i hostilitat que sentia per motius racials" a causa de l'origen marroquí de les dues dones.

L'acusat no es va presentar al judici oral però quan va declarar en seu policial va negar els fets, tot i que va dir que havia donat una clatellada a una d'elles abans de baixar del vehicle i una puntada al terra per indicar-les que pugessin a l'autobús, donant-les més tard una empenta perquè pensava que volien agredir la seva novia o la seva mare.