Prop de 900 estudiants, a la jornada d'orientació «I després, què?» de Terrassa

Hi haurà 48 sessions informatives dirigides a estudiants de Batxillerat i CFGM, que parlaran de 70 estudis de grau i 40 cicles formatius

Xerrada en una jornada 'I després, què?'.
Xerrada en una jornada 'I després, què?'. | Aj. Terrassa
Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:29h
El Vapor Universitari acollirà aquest 21 de febrer, una nova Jornada d'Orientació d'Estudis Superiors i Cicles Formatius "I després, què?", que organitza l'Ajuntament de Terrassa a través del Servei d'Educació. L'objectiu és informar als estudiants sobre les característiques dels diferents estudis universitaris i de cicles formatius de grau superior, així com de les sortides laborals i la situació actual del mercat de treball.

S'hi han inscrit 878 estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà, de 19 centres: els instituts Can Jofresa, Can Roca, Cavall Bernat, Ègara, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Investigador Blanxart, Montserrat Roig, Santa Eulàlia, Torre del Palau, Les Aimerigues i Mont Perdut i els centres concertats Sagrat Cor de Jesús, Tecnos, Cingle, Cultura Pràctica i Petit Estel, a més del Centre de Formació d'Adults Ramon Llull. La regidora d'Educació, Rosa Maria Ribera, visitarà la jornada a les 9 h.

El programa inclou 48 sessions informatives, en les que es parlarà de 70 estudis de grau i 40 cicles formatius. Les xerrades, amb una durada d'una hora, tindran lloc entre les 9 i les 13.45 h a la sala d'actes i a diferents aules del Vapor Universitari de Terrassa (c/ de Colom, 114).

Estaran agrupades per àrees de coneixement i programades de manera que les que es realitzin a la mateixa hora siguin d'interessos contraposats per tal de facilitar l'assistència. Se'n faran 12 de simultànies. Aquestes sessions s'adrecen als alumnes de 2n de batxillerat i de cicles formatius, tot i que també s'accepten inscripcions d'alumnes de 1r de batxillerat.

En cada una de les xerrades hi haurà un o dos ponents, en representació de les diferents universitats i/o centres on es poden realitzar els estudis, i professionals de diferents centres, consorcis i àrees municipals.

També hi participaran professors dels centres de secundària on s'imparteixen els cicles formatius de grau superior, alguns d'ells acompanyats de representants de les empreses amb les que hi tenen un conveni de pràctiques.

En total, en la jornada hi participaran 68 ponents, que informaran sobre els plans d'estudi, les sortides professionals, el mercat laboral i, també, el perfil del professional.

Les ponències aniran a càrrec de representants de la UAB, la UB, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic, la UPC, l'ESCAC, l'Institut del Teatre, l'Escola Municipal d'Art, els instituts Montserrat Roig, Santa Eulàlia, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Cavall Bernat, Agustí Serra (Sabadell) i Castellarnau (Sabadell), les escoles Joaquima de Vedruna, Cingle i Vilamanyà, el Col·legi Salesià Sant Domènec Savio i el CET Segle XX.

A més, sis de les sessions d'orientació tindran com a ponents a professionals de diferents sectors, que prioritzaran el perfil professional, la vocació, les tasques del dia a dia, així com també les sortides laborals i el mercat actual. Seran a càrrec del Servei d'Urbanisme de l'Ajuntament de Terrassa, el Consell Esportiu del Vallès Occidental, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Centre Dental Les Escoles, el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa i la Societat Municipal de Comunicació.

L'Ajuntament de Terrassa organitza la Jornada d'Orientació "I desprès, què?" des de fa més de 25 anys. Inicialment, era un cicle de xerrades al llarg dels mesos de gener i febrer i tractava només estudis universitaris. Posteriorment es va optar per concentrar totes les sessions en una única jornada matinal i més recentment s'hi ha afegit també els Cicles Formatius de Grau Superior.