FOTOS El futbol de Terrassa mostra el seu rebuig a l'homofòbia

Els equips de l'ACFTC han desplegat una pancarta contra l'homofòbia en tots els partits disputats a casa

La pancarta en un dels partits disputats a Terrassa.
La pancarta en un dels partits disputats a Terrassa. | ACFTC
Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:38h
Tots els equips de futbol adherits a l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca van expressar aquest cap de setmana el seu rebuig a l'homofòbia. Abans de tots els partits disputats com a locals, els equips terrassencs van mostrar una pancarta amb el lema "El futbol contra l'homofòbia".

La iniciativa s'ha dut a terme per primera vegada, amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol. El 19 de febrer és la data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). La pressió per haver-se declarat obertament homosexual el va dur al suïcidi l'any 1998.

La campanya ha estat potenciada per l'Ajuntament de Terrassa, a través de les regidories d'LGTBIQ i d'Esports, i l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca. Han encoratjat a jugadors i jugadores, famílies i equips tècnics a posicionar-se contra l'homofòbia a l'esport i, en particular, al futbol. Eradicar la discriminació per raons d'identitat de gènere i orientació sexual és responsabilitat de tothom.
 

Fotos: ACFTC