Eco-Equip haurà d'admetre un treballador que va deixar fora per ser diabètic

Juan Ramon Herraiz no va passar les proves mèdiques perquè es considerava incompatible la seva malaltia amb la feina nocturna | Havia quedat en la cinquena posició dels prop de 2.000 aspirants

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:53h
Camió d'Eco-Equip, l'empresa municipal de neteja de Terrassa.
Camió d'Eco-Equip, l'empresa municipal de neteja de Terrassa. | Eco-Equip
L'empresa municipal de neteja de Terrassa, EcoEquip, haurà de readmetre un treballador per haver-lo discriminat laboralment, segons una sentència del Jutjat Social número 1 de Terrassa. 

La sentència, que, segons el blog especialitzat Canal Diabetes, es farà pública en pocs dies, obligarà l'empresa a incorporar el treballador Juan Ramón Herraiz, de 48 anys, al seu lloc de feina com a peó de neteja.

Pel que sembla, Herraiz va quedar en el cinquè lloc entre els 347 candidats que van resultar aptes per al lloc de treball, va denunciar que l'havien deixat fora no només de la vintena de seleccionats finals, sinó que ni tan sols l'havien inscrit a la borsa de treball per no haver superat les proves mèdiques. El motiu: la doctora que va fer les proves va considerar que la seva diabetis de tipus 1 no el feia apte per treballar en horari nocturn.

El treballador, però, ja havia treballat en horari nocturn a la mateixa empresa, a través de la borsa de treball, i fins i tot havia portat el camió de la brossa sense que ningú li ho impedís. Per això, Herraiz es va posar en contacte amb Addeisa, l'Associació per la Integració Social i Defensa dels Drets de les Persones amb Diabetis, que va presentar una demanda perquè considerava que havia rebut un tracte discriminatori.

La sentència, que es farà pública aviat, afirma que l'empresa haurà d'admetre el treballador, i destaca que no s'ha trobat cap prova que la hiperglucèmia d'aquesta persona li impedeixi desenvolupar una feina nocturna, comptant que la seva malaltia està controlada per un endocrí i tractable amb insulina.