Una vintena d'alumnes de Montcada fan estades formatives a empreses i comerços locals

L'objectiu és facilitar l'adquisició de competències i habilitats que reforcin la seva formació i el seu desenvolupament personal cap a la vida adulta

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:04h
Una vintena d'alumnes de tercer i quart d'ESO dels instituts La Ribera, la Ferreria i del col·legi La Salle de Montcada participen enguany a les estades formatives incloses al Dispositiu Local de Transició Escola-Treball (Diltet) del curs 2016-2017. Fins a final de maig, cada setmana, els joves tenen el seu primer contacte amb el món laboral. L'objectiu d'aquesta experiència és facilitar a l'alumnat l'adquisició de competències i habilitats que reforcin la seva formació i el seu desenvolupament personal cap a la vida adulta. Amb les estades, els joves comencen a mantenir un contacte real amb el món laboral i amb el dia a dia en un lloc de feina.

Aquest curs, els alumnes estan cursant les estades formatives a escoles bressol i de primària, tallers mecànics, perruqueries, restaurants i a Montcada Aqua. Es té en compte el perfil de cada jove per trobar l'empresa que respongui més a les seves expectatives professionals. La regidoria d'Educació, Infància i Joventut s'encarrega de coordinar aquest programa transversal, aquest és el desè curs que funciona el Diltet. A més de les estades formatives, el programa inclou tallers preprofessionalitzadors. En aquest sentit, aquest curs s'han programat tallers d'hort, soldadura i cuina.

La primera reunió de la Plataforma Local del Diltet d'aquest curs s'ha celebrat aquest dimecres, 15 de febrer, a la Casa de la Vila. La Plataforma Local és la xarxa territorial de Montcada i Reixac i el seu objectiu és donar coherència a les intervencions que des de diferents àmbits pretenen donar resposta a les necessitats dels joves, però des d'una perspectiva de treball integrat.