La terrassenca de 18 anys que va als camps de refugiats ja és a Grècia

Paula Moreno ha viatjat amb una maleta plena de joguines per als nens dels camps | Ha recollit més de 1.800 euros per a productes de primera necessitat, una xifra que anirà augmentant

La Paula, jugant amb nens refugiats en un viatge anterior.
La Paula, jugant amb nens refugiats en un viatge anterior. | Cedida P.M.
17 de febrer del 2017
La Paula Moreno ja és a Atenes. La terrassenca de 18 anys que ha viatjat com a voluntària als camps de refugiats de Grècia i que La Torre va entrevistar la setmana passada ha arribat a la capital del país hel·lè aquest dijous al migdia.

Ho ha fet amb una sorpresa que li va sorgir a última hora, tot just un parell de dies abans de sortir: una motxilla plena de joguines per als nens refugiats. Ha aconseguit recollir fins a 23 quilos de joguets i jocs per a les criatures dels camps, que s'ha endut amb una maleta facturada.

La Paula, que recollia - i continua recollint - diners per a comprar medicaments, menjar i altres productes de primera necessitat per als refugiats, ha aconseguit, de moment, 1.820 euros. "Hi ha gent que ha donat bastant, i d'altres que m'han dit que ara no podien, però que aniran fent ingressos, així que la quantitat anirà pujant", ha explicat a La Torre, a qui ha agraït, arrel de l'entrevista, "la difusió que ha fet del viatge, que ha permès multiplicar per molt els diners que he recollit".

De moment, les poques hores que porta de viatge "estan anant molt bé" tot i que, per motius d'horaris, aquest dijous encara no havia pogut contactar, sobre el terreny, amb l'organització En Red - SOS Refugiados, amb qui col·laborarà. Aquest divendres, diu, es posarà fil a l'agulla. Abans, ha dedicat les seves primeres hores a Grècia a voltar per Atenes i a trobar-se amb refugiats que va conèixer en els seus dos viatges anteriors, l'estiu passat.