Capacitats diverses

Prodis porta una emotiva versió d'«El Rei Lleó» al Teatre Principal de Terrassa

Aquest divendres, 25 actors i actrius, entre usuaris i professionals del Servei de Teràpia Ocupacional, representaran una obra que vol ser una metàfora, també, de la crisi de refugiats

per Redacció, 16 de febrer de 2017 a les 08:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Principal de Terrassa acollirà aquest divendres 17 de febrer l'estrena de l'obra adaptada El Rei Lleó, a càrrec dels Serveis de Teràpia Ocupacional de Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca).

La obra serà representada per 25 actors i actrius dels centres de Teràpia Ocupacional de la fundació terrassenca, entre usuaris i professionals, en una adaptació pròpia i molt personal. Els serveis de teràpia ocupacional de Prodis, tant per a persones amb discapacitat intel·lectual com per a persones amb paràlisi cerebral, cerquen aconseguir la màxima integració social dels seus usuaris, promovent tasques i activitats destinades a afavorir la seva autonomia, desenvolupar el seu potencial, així com descobrir noves experiències. Tot això, sempre d'acord amb les pròpies necessitats individuals de cada persona.


La història d'El Rei Lleó narra la història d'un cadell obligat a emigrar del seu regne després que, un cop mort el seu pare per una lluita fraticida pel poder, la seva vida corri perill. Per sort, en unes terres llunyanes, uns personatges entranyables l'acullen, l'ajuden a créixer, a fer-se fort i a poder tornar a la seva terra per fer justícia.

Malauradament, a dia d'avui, molts infants i famílies es veuen obligats a marxar de casa seva perquè les seves vides corren perill a causa de guerres injustes i cruels. Per això, Prodis ha decidit afegir-se a la campanya de la plataforma "Casa nostra, casa vostra", formada per entitats i ciutadans de tota Catalunya, i animaran al públic a cridar "volem acollir".


L'acte comptarà també amb un concert a càrrec de la Coral de Prodis, que interpretarà cinc cançons del seu repertori amb l'acompanyament al teclat de Joan Ferrer. La coral, composta per 27 cantaires i que està dirigida pel voluntari de la fundació Josep Puig, és ja un grup amb 8 anys de trajectòria que participa en nombrosos actes de la fundació.

Entre el públic confirmat a la funció d'aquest divendres, hi ha confirmada la presència de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i de la regidora de Capacitats Diverses, Meritxell Lluís.
 

Cartell d'El Rei Lleó de Prodis. Foto: Prodis

 

Participació