El CN Terrassa acull el Campionat de Catalunya d'Hivern Open de Natació Adaptada

Sarai Gascón encapçala la representació del club egarenc, formada per nou nedadors

Els nedadors Judith Pérez i José Luis Corredera; el tècnic Miguel Vázquez; la vicepresidenta Cristina Rey; el president de la FCEC Manel Eiximeno; el director de competició Jaume Marcé; el nedador Marc Lleonart; i el tècnic Carles Millera.
Els nedadors Judith Pérez i José Luis Corredera; el tècnic Miguel Vázquez; la vicepresidenta Cristina Rey; el president de la FCEC Manel Eiximeno; el director de competició Jaume Marcé; el nedador Marc Lleonart; i el tècnic Carles Millera. | CN Terrassa
Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:13h
El Club Natació Terrassa acollirà el proper dissabte 18 de febrer el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada, esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCEC), amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, i que ha estat presentat en roda premsa aquest migdia. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club, Cristina Rey; del president de la FCEC, Manel Eiximeno; del director de la competició, Jaume Marcé; i del coordinador de la secció de natació del club, Miguel Vázquez. També hi han estat presents els nedadors del club José Luis Corredera, Marc Lleonart i Judith Pérez. Cal destacar que és la segona vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició oficial de natació adaptada.
 
La millor cara de l’esport
 
En el torn de parlaments, la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey ha manifestat que el campionat mostra “la millor cara de l’esport, ja que aplega l’esperit competitiu i ens mostra, a la vegada, la seva força com a element d’integració”. Rey ha aprofitat per convidar els ciutadans a apropar-se a la piscina per veure en directe “una pràctica esportiva que, de ben segur, els sorprendrà i, segurament, els emocionarà”, i ha remarcat que el club té la sort de comptar amb una de les protagonistes de l’esdeveniment, Sarai Gascón. “És una esportista amb un palmarès espectacular. Acumula sis medalles paralímpiques en la seva carrera, xifra que la converteix en l’esportista egarenca amb més podis olímpics o paralímpics de la història”. Així mateix, ha subratllat que el club estarà representat amb vuit nedadors més “d’un equip de natació adaptada cada cop més nombrós”, entre ells José Antonio Marí, que també va competir l’estiu passat a la cita paralímpica.
 
La vicepresidenta ha afirmat que el campionat s’emmarca en la voluntat del club d’incrementar el nombre de competicions de categoria que se celebren a la ciutat. “Sense anar més lluny, el cap de setmana passat vam organitzar per primera vegada a la història la Copa de la Reina de waterpolo, i fa dues setmanes vam acollir el Campionat de Catalunya Absolut Open de natació”, ha recordat.
 
Filosofia inclusiva
 
El coordinador de la secció de natació del club Miguel Vázquez considera que la cita serveix com a “trampolí per impulsar els nostres representants de natació adaptada”. Vázquez insisteix en el fet que no es tracta d’un “equip de natació adaptada”, sinó que treballen amb la resta sota una filosofia inclusiva. “Estan dins de la secció. Volem tractar-los amb la màxima naturalitat, com qualsevol altre nedador. Al final, només compta la velocitat que portis en el teu carrer. Ja en tenim tres entrenant amb el primer equip i el nostre objectiu és anar creixent en nombre. L’any passat el grup era de tres i enguany hem pujat fins a dotze”.
 
Natació “sense adjectius”
 
Al seu torn, el director de competició Jaume Marcé ha assenyalat que l’esdeveniment resulta també “un valor afegit per a la ciutat, atès que es tracta d’un Campionat de Catalunya, la fita principal de la temporada per a molts dels nedadors participants”. Respecte a la participació de nedadors “convencionals”, Marcé ha defensat que es tracta d’una festa de la natació “sense adjectius”. “Busquem nedadors amb marques similars per tal d’afegir un plus de competitivitat sana i aprofitem per donar a conèixer la natació adaptada a aquests altres nedadors, ja que, quan passen els Jocs Paralímpics, desapareixem durant quatre anys”.
 
Igualment, Marcé ha posat èmfasi en el cartell de participants. “Comptarem amb 90 nedadors de 21 clubs diferents, amb noms com Sarai Gascón, José Antonio Marí, David Levecq, Marian Polo, que va ser la nedadora més jove que va competir als Jocs de Rio, Antonio Ponce, Júlia Castelló, Miquel Luque o Óscar Salguero. Tots ells tenen un palmarès impressionant que els situa com a referents per a la resta”.
 
Finalment, el president de la FCEC Manel Eiximeno ha destacat que “l’esport és una eina vehicular bàsica per a les persones amb discapacitat, atès que aporta valors i molts beneficis en la vida quotidiana”, i ha agraït al club “la sensibilitat” en aquest camp. Ha assegurat que, tot i que, de vegades ho sembli, “el món no es para després dels Jocs Paralímpics”. “La vida de l’esportista no s’atura. Segueix entrenant, malgrat que sovint no disposa dels programes de tecnificació que existien abans de la cita paralímpica”. Eiximeno ha valorat molt positivament la presència de nedadors sense discapacitat en el campionat. “No hi ha res més bonic que la inclusió, que treballar plegats per seguir avançant”.
 
Dues hores de natació
 
La màxima cita catalana, que arrencarà les 17.00 hores i s’allargarà fins a les 19.00 hores, aproximadament, aplegarà un total de 90 nedadors de 21 clubs. La llista de noms propis del campionat l’encapçalen tres medallistes als Jocs Paralímpics de Rio, Sarai Gascón, que va obtenir tres plates, Óscar Salguero i Miguel Luque. La competició comptarà també amb la presència del medallista als Jocs de Londres 2012 José Antonio Marí, que enguany torna a competir pel CN Terrassa, així com de sis nedadors del club sense discapacitat, fet que incrementarà el nivell i propiciarà un campionat totalment inclusiu.
 
Un equip de nou nedadors liderat per Sarai Gascón
 
El club estarà representat per cinc nedadores i quatre nedadors. En l’apartat femení, competiran Sarai Gascón (50 i 100 m lliures, 50 m papallona i 50 m braça), Belinda Sánchez (50 m lliures i 50 m braça), Judith Pérez (50, 200 i 400 m lliures i 50 m braça), Laura Anguelina Portero (50, 100, 200 i 400 m lliures) i Nayades Sanz (50 i 100 m lliures i 50 m esquena). Així mateix, en el capítol masculí, intervindran Marc Lleonart (50 i 100 m lliures, 100 m papallona i 200 m estils), Pau González (100 i 400 m lliures i 50 i 100 m braça), José Antonio Marí (50 i 100 m lliures i 50 m papallona) i José Luis Corredera (50 i 100 m esquena i 100 m lliures).