Demanen deu anys de presó per un home i una dona acusats d'obligar a dones a prostituir-se

La investigació va començar quan la policia va trobar una dona en situació irregular en un local de Terrassa

Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:23h
L'Audiència de Lleida, on té lloc el judici.
L'Audiència de Lleida, on té lloc el judici. | ACN
L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dimecres 15 de febrer un home i una dona acusats d'obligar a dones a prostituir-se a Lleida. La fiscalia sol·licita per a cadascun d'ells una pena de set anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans i tres anys de presó més i una multa de 5.400 euros per un delicte de prostitució coactiva.

A més, demana que indemnitzin amb 10.000 euros una de les víctimes, que va denunciar els fets i que va col·laborar amb la policia com a testimoni protegit. La investigació es va iniciar el 22 de setembre de 2014 quan la Ucrif, la unitat de la policia espanyola contra les xarxes d'immigració i falsificació documental, va localitzar en un local de Terrassa una jove veneçolana en situació irregular.

La dona va explicar que el seu home havia mort i havia de mantenir una filla així que a través d'un conegut va contactar amb l'acusada, que li va oferir anar a Lleida a treballar de cambrera, en un local de l'acusat, a canvi d'entre 10 i 30 euros per copa. Ella va acceptar i l'acusada li va gestionar la documentació i el viatge.
 
L'acusada és una dona de 26 anys, nascuda a Veneçuela i resident a València, i l'altre acusat és propietari de diversos pubs a Lleida on presumptament s'obligava dones procedents de Veneçuela a prostituir-se. Segons la testimoni protegida, quatre dones, inclosa ella, vivien en un pis a Lleida i només sortien per anar als locals a treballar.

L'acusat els reclamava, segons la mateixa víctima, 3.000 euros més les despeses de viatge i allotjament que li havien de pagar prostituint-se a canvi de 50 euros per servei i les amenaçava dient que si no complien, mataria els seus familiars a Veneçuela. El ministeri públic sospita que els acusats van tramitar la repatriació de catorze dones com a mínim.