Rubí celebrarà el Carnaval amb més d'una vintena d'activitats

Entre les diferents propostes previstes, destaca el ball de nit per a totes les edats que tindrà lloc a la plaça de Salvador Allende el dissabte 25 de febrer

L'alcaldessa de Rubí i el regidor de Cultura, amb el cartell del Carnaval.
L'alcaldessa de Rubí i el regidor de Cultura, amb el cartell del Carnaval. | Localpres/Aj. Rubí
Redacció
15 de febrer del 2017
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dimarts les activitats programades per celebrar el Carnaval de la població, que enguany tindrà lloc entre el 23 de febrer i l'1 de març. Es tracta de més d'una vintena de propostes culturals i lúdiques adreçades a tots els públics que tindran com a moments més destacats les dues rues i el ball de nit, que se celebrarà a la plaça Salvador Allende.

“Esperem que tothom pugui gaudir d'aquestes activitats. Per a la ciutat, el Carnaval és una festa molt lluïda on participa moltíssima gent”, ha declarat l'alcaldessa, qui ha posat de relleu el treball organitzatiu a càrrec dels serveis de Cultura i Joventut: “És una línia de treball conjunta que vam iniciar a principi de mandat i que formava part d'una decisió d'incidir molt en allò que s'havia de fer per millorar les polítiques adreçades als joves de la ciutat”.

Les activitats arrencaran el 23 de febrer, Dijous Gras, amb el taller Fes la sardina de Carnaval!, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler a les 17 h, i la inauguració de l'exposició i el lliurament de premis del 30è Concurs de màscares de l'Escola d'Art i Disseny (edRa) a les 19.30 h.

Divendres a les 18 h, l'Espai Jove Torre Bassas acollirà l'activitat Nois i noies a la inversa, en què els joves podran divertir-se disfressant-se del gènere contrari.

El gran dia del Carnaval, però, serà el dissabte, amb la gran rua que començarà a les 18.30 h. Les comparses interessades a participar-hi i optar als tres premis que atorga l'Ajuntament són a temps d'apuntar-s'hi fins a aquest divendres 17 de febrer. Seguint el model de l'any passat, la rua finalitzarà a la plaça del Doctor Guardiet amb una guerra de confeti i una xocolatada que comptarà amb l'animació del grup de versions de Rubí Malakatones en Almívar (20 h).

Ball a la plaça Salvador Allende

Enguany hi haurà novetats al ball de nit, que es traslladarà a una carpa a la plaça de Salvador Allende i s'adreçarà a públic de totes les edats. A partir de les 23 h, està prevista l'actuació del grup de versions Els Bocamolls i, a partir de la 1.30 h, es podrà gaudir d'una sessió a càrrec del DJ Rouge Soler. D'aquesta manera, s'espera captar un públic més divers a primera hora i un de més jove ja de matinada.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha explicat que, amb el canvi d'ubicació, “es recupera un espai que ja és marcadament jove a la Festa Major . Aquesta nova ubicació pot facilitar un recorregut més homogeni de la festa de Carnaval”, alhora que es permet un còmode accés per a tothom.

L'entrada a la carpa, decorada per l'Associació d'alumnes i antics alumnes de l'Escola d'Art i Disseny edRa, serà gratuïta.

Pel que fa a diumenge, arrencarà amb la tradicional Matinal infantil, que inclourà activitats diverses a la plaça del Doctor Guardiet i la plaça de Catalunya a partir de les 11 h. A les 12 h, tindrà lloc la rua infantil, amb animació a càrrec de diversos grups. Sortirà de la plaça Pere Aguilera i acabarà a la rambla del Ferrocarril, on tindrà lloc l'actuació de Més Tumàcat.

Diumenge també es podrà gaudir del musical Dolly, una dona exasperant a les 18.30 h a La Sala.

Com marca la tradició, el Carnaval finalitzarà el dimecres 1 de març amb el tradicional enterrament de la Sardina, que tindrà lloc a l'Escardívol.