Sant Cugat ​impulsa un pla perquè propietaris de pisos buits els cedeixin a lloguer social

Preveu que el consistori assumeixi l'avançament del cost de la rehabilitació dels immobles

Redacció
15 de febrer del 2017
L'Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Hàbitat3 han posat en marxa una campanya per 
aconseguir que propietaris d'habitatge buits cedeixin immobles a la ciutat a canvi del cobrament d'una renda pactada durant la vigència del contracte. A més, l'acord inclou la rehabilitació de les vivendes en cas que el seu estat no permeti l'habitabilitat. L'objectiu és aconseguir 16 pisos. 

El pla preveu que sigui l’Ajuntament a través de l’acord amb la Fundació Hàbitat3, qui es faci càrrec de l’avançament del cost de la rehabilitació. El 80%, es compensarà a través de les quotes de lloguer i el 20% restant del cost serà a fons perdut. L’execució de les obres s’encarregarà a entitats del tercer sector social, prioritàriament de Sant Cugat.

Llogaters amb dificultats per accedir a un habitatge

Un cop finalitzat el procés de contractació i adequació dels habitatges, els Serveis Socials de l’Ajuntament proposaran les persones beneficiàries del programa i fixarà l’aportació a la renda del lloguer d’acord amb la seva situació econòmica. En els casos que es determini, la Fundació Hàbitat3 desenvoluparà un pla de treball sociolaboral amb les famílies. Un educador social serà qui desenvoluparà aquestes tasques en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat.

Un dels trets diferencials del programa és el compromís de fer el seguiment de les famílies, però a més també es contempla un pla d’inserció laboral per a les persones amb dificultats per trobar feina.