Terrassa en Comú proposa que l'Ajuntament s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum

Els comuns han elaborat una proposta d'acord de Junta de Portaveus perquè el consistori se sumi a reclamar un referèndum sobre la relació entre Catalunya i Espanya

Reunió del Pacte Nacional pel Referèndum.
Reunió del Pacte Nacional pel Referèndum. | Adrià Costa
Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:25h
Terrassa en Comú ha presentat una proposta d'acord de Junta de Portaveus d'adhesió al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. Aquest document expressa la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, fer-lo de manera acordada amb l'Estat espanyol i de buscar, també, suports fora del país.

El pacte es basa en un manifest, en què es demana als Governs de Catalunya i de l'Estat espanyol la superació dels obstacles polítics i assolir un acord que permeti la celebració d'un Referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual sigui políticament vinculant i efectiu. Els acords del pacte també preveuen l'adhesió de persones, entitats, organitzacions i ens locals de Catalunya.

L'acord presentat per TeC proposa que l'Ajuntament de Terrassa s'adhereixi a aquest manifest i en subscrigui el contingut, i que ho comuniqui als representants de partits polítics, entitats, sindicats, governs locals, agents econòmics i les diverses organitzacions socials del Pacte Nacional pel Referèndum.

Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum / PNR

El portaveu de Terrassa en Comú, Xavier Matilla, al centre, acompanyat d'altres regidors del grup. Foto: Albert Prieto