Una enginyera de la NASA explicarà la seva experiència a l'ESEIAAT

L'edifici històric de l'Escola Industrial de Terrassa acollirà aquest dimecres la conferència de Keri Bean

Keri Bean, enginyera de la NASA.
Keri Bean, enginyera de la NASA. | UPC
Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:57h
L'enginyera Keri Bean, del Jet Propulsion Laboratori (JPL) de la NASA, impartirà aquest dimecres, 15 de febrer, a les 12 del migdia, una conferència sobre la seva experiència en les operacions i missions de l'agència espacial nord-americana. Ho farà a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), a l'edifici històric de l'Escola Industrial de Terrassa (c/Colom, 1).

Keri Bean treballa al JPL de la NASA a Pasadena (Califòrnia). Actualment, participa en la missió Dawn com a enginyera de planificació i seqüenciació d’operacions i en la missió Mars Exploration Rover Opportunity, com a líder tàctic. Anteriorment, també ha participat en les operacions Spirit i Curiosity, i en les missions Phoenix Mars Lander i Hubble Space Telescope.
Després de cursar el estudis de Meteorologia a la Universitat de Texas A&M, Keri Bean, va realitzar un màster sobre el clima de Mart. Des d’aleshores, Bean ha publicat nombrosos articles i ha impartit conferències a les universitats més prestigioses de l’àmbit tecnològic i aeroespacial. També ha estat distingida amb diversos guardons i premis a la seva trajectòria i a la qualitat de la seva recerca.

Sobre divulgació de la seva trajectòria a la NASA, en paraules de la mateixa Keri Bean, el que diu és: "Vull compartir la meva experiència a l'ambiciosa missió Dawn, ja que és una de les aventures més emocionants que actualment s'estan duent a terme al nostre propi sistema solar. Després d'haver explorat l'asteroide Vesta, des de juliol 2011 fins a setembre 2012, Dawn va arribar al protoplaneta Ceres al març de 2015 i, des d'aleshores, ha estat facilitant dades importants sobre un cos celest que mai s'havia visitat. "Gràcies a la propulsió d'ions", explica Keri Bean, "la nau Dawn es pot moure de manera eficient per poder visitar Ceres i Vesta. Seguint el viatge de Dawn a través del sistema solar", afegeix, "es poden apreciar els avenços en ciència i enginyeria que han fet possible que aquesta missió s'hagi pogut dur a terme de manera exitosa".