El casal okupat «Kasalet» de Terrassa alerta d'un possible desallotjament

El col·lectiu que fa servir l'espai, al carrer de la Societat de Terrassa, ha rebut una citació judicial per aquest mateix dimarts

J. A.
13 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:52h
El Casal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com el Kasalet de Terrassa, podria ser desallotjat. Els ocupants de l'immoble, al carrer de la Societat, 4, en ple centre de Terrassa, han rebut una citació del jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa en què els citen per aquest mateix dimarts al matí.

Tot i que a la citació no hi ha més informació, els membres del col·lectiu Acció Autònoma, que gestiona el casal, afirmen a les xarxes socials que "tot fa pensar que ha començat un procediment per fer-nos fora i acabar amb el projecte d'autogestió, espai de trobada de col·lectius i de persones, i sobretot de crítica i agitació social" que, diuen, significa el Kasalet a la ciutat.

Els ocupants han avisat que, quan tinguin més informació del procediment, començaran una campanya per defensar el Kasalet i la feina que fa.

Un local ocupat fa 17 anys

L'immoble on hi ha el Kasalet és un espai que va ser ocupat per un grup de joves l'any 2000. L'espai portava 15 anys buit i abandonat, i va ser netejat i rehabilitat per viure-hi. El 2003 el grup que hi vivia va cedir l'espai al col·lectiu Acció Autònoma, que va transformar l'espai en un casal social, que obriria les portes l'11 de març del 2005.

Al Casal hi ha, segons la seva pàgina web, un espai dedicat a reunions, exposicions i xerrades que funciona conjuntament amb una cafeteria, una biblioteca, una sala d'assemblees, una distribuïdora de roba i material de suport als presos polítics i una terrassa.