Mina i el CNL lliuren els diplomes del 22è curs de Català per a persones nouvingudes

Hi va participar l'autor del llibre "I si parlem en català?", David Vila

Redacció
11 de febrer del 2017
Aquest dijous, Teresa Garcia i Marià Galí, directora del Centre per a la Normalització Lingüística de Terrassa-Rubí i president de la Fundació Mina Aigües de Terrassa respectivament, van lliurar els diplomes a les persones nouvingudes que han finalitzat el 22è curs de català que patrocina la Fundació.

En l’acte, va pronunciar una conferència en David Vila i Ros, qui va presentar el seu llibre I si parlem català?. En la seva intervenció, referent a l’estat de la parla catalana i la necessitat de defensar-la, entre molts altres aspectes, va comentar que sovint, els catalanoparlants acostumen a canviar de llengua quan l’interlocutor té trets que identifiquen el seu origen de fóra, aspecte que també van ratificar els assistents en un amè col·loqui debat al respecte.

Va insistir i encoratjar als presents, en que cal parlar sense por encara que no dominis del tot la llengua ja que és la millor manera de protegir-la i alhora promocionar-la, debatent i comentant la seva reflexió: per què no fem servir el català sempre, com més millor?.

Marià Galí, en les seves paraules, va recordar que aquesta col·laboració amb el CNL, de la que Fundació Mina se sent especialment satisfeta i que es remunta a 2006, ha facilitat poder aprendre català a prop ja de 500 persones nouvingudes destinant-hi des de llavors al voltant de 62.500 euros. Teresa Garcia per la seva part va agrair a Fundació Mina haver fet possible aquesta activitat al llarg d’aquests onze anys, en l’esperança de poder seguir col·laborant en un futur.

En acabar les intervencions, acompanyats de l’escriptor David Vila, van lliurar els diplomes als alumnes del  22è curs de Català.