La pretemporada castellera escalfa motors amb protagonisme terrassenc

Els Castellers actuaran a Esparreguera i els Minyons ho faran al palau Sant Jordi de Barcelona | Tres colles, entre les quals els blauturquesa, ja han fet castells de set pisos aquest 2017

Minyons i Castellers, en un acte pels refugiats a Terrassa.
Minyons i Castellers, en un acte pels refugiats a Terrassa. | Twitter @minyons
Joaquim Albalate
11 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:16h
La pretemporada castellera comença a escalfar motors. Tot i que l'agenda castellera encara és força buida, aquest cap de setmana arriba una cita que ja s'ha fet tradicional a aquestes alçades d'any: la Diada de Santa Eulàlia de Barcelona.

La cita barcelonina, que, després de la presència dels Capgrossos de Mataró l'any passat, torna a tenir les sis colles locals com a protagonistes, podria veure, com fa anys que passa, castells de vuit. Els Castellers de Barcelona ja n'han fet els últims quatre anys, tot i que no els han confirmat, i les intencions de la resta de colles apunten, en un principi, als castells de la gamma alta de set.

Dues places més veuran castells aquest segon cap de setmana de febrer: la plaça de Santa Eulàlia d'Esparreguera, que acollirà la diada del mateix nom amb els Castellers d'Esparreguera i els Castellers de Terrassa, que podrien portar a plaça castells de la gamma alta de set, com ja van fer la temporada passada. Dissabte a la tarda, els esparreguerins també participaran a la cercavila que recorrerà els carrers de la població.

L'altra serà el palau Sant Jordi, on les quatre colles de 10, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, participaran al Gran Concert per les Persones Refugiades. L'actuació destaca, especialment, perquè, a més d'un pilar de 5 de cada colla, les quatre agrupacions s'uniran per fer un 4 de 7 de germanor en una imatge que, de ben segur, serà una de les imatges més memorables del concert.

El 2017 ja s'han vist sis castells de set pisos

De moment, una quinzena de colles s'han enfaixat ja aquest 2017, la majoria per fer pilars i alguns castells de sis. Tot i això, ja hi ha tres colles que, a 10 de febrer, han apostat pels castells de set: els primers van ser els Castellers de la Vila de Gràcia, i ho van fer per la porta gran. El 14 de gener van plantar una tripleta de castells de set (3 de 7, 4 de 7 i 5 de 7) a Sa Pobla, a Mallorca, per celebrar els 25 anys dels foguerons d'aquesta població a Gràcia.

També han estrenat els set pisos aquest 2017 els Castellers de Terrassa, amb el 3 i el 4 de 7 a la Mitja Marató de Terrassa el 21 de gener, i la Colla Castellera de Figueres, amb un 3 de 7 el passat dia 29 a Espolla.