Vacarisses aborda amb l'ACA els problemes d'aigua

Recentment l'alcalde s'ha reunit amb responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua

Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:23h
Responsables de l'Ajuntament de Vacarisses i de l'Agència Catalana de l'Aigua s'han reunit recentment per abordar diverses qüestions que afecten el municipi pel que fa a l'aigua, com ara la influència del procés de municipalització del servei d'abastament d'aigua a Terrassa o l'escassetat d'aigua en alguns pous de Vacarisses.

Van assistir a la reunió l'alcalde de Vacarisses, Antoni Masana; la regidora de Serveis Municipals, Laura Sánchez, i un tècnic municipal, així com el responsable d'abastament de l'ACA, Jordi Molist, i amb tècnics dels seu departament. L'objectiu de la trobada era reprendre les converses de la reunió mantinguda el juliol de 2016, en què l'ACA es va comprometre a revisar el projecte de portada d'aigua en alta a Vacarisses, redactat ja des del desembre de 2010.

Les circumstàncies actuals han canviat, ja que ha finalitzat la concessió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) de la canonada que porta l'aigua del Llobregat des d'Abrera a Terrassa i que també subministra Viladecavalls, de manera que la instal·lació ha de revertir a l'administració. Tot i això, Molist va explicar que estan negociant amb l'Ajuntament de Terrassa per trobar la forma de fer-ho, tenint en compte que el servei començarà una nova etapa de gestió molt probablement municipal després que Mina Pública d'Aigües de Terrassa també hagi finalitzat la seva concessió d'abastament a la ciutat. Per tot plegat, Molist va alertar que el procés del projecte serà lent i dependrà de les negociacions amb Terrassa i la resta de localitats afectades.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Municipals de l¡Ajuntament de Vacarisses va explicar que una part quarta part del projecte, la que travessa les urbanitzacions de la Carena Llarga i Torreblanca II, ja va ser executada durant la legislatura 2007-2011, coincidint amb les obres d'urbanització. L'ACA ho valora molt positivament, ja que aquesta canonada ara podria ser de gran utilitat si es fan noves prospeccions a la zona, davant la crisi d'aigua que pateix Vacarisses.

A la reunió també es va tractar la situació actual dels pous i possibles solucions d'abastament. A més, l'ACA va informar de properes subvencions i línies d'ajut en aquest sentit, que podrien ser ben útils per finançar algunes actuacions.