L'alcalde de Terrassa rep un premi de les entitats culturals andaluses de Catalunya

La FECAC premia la "tasca política" de Jordi Ballart amb un Premi Día de Andalucía | També es reconeix la feina personal d'Antonio Merino, el president de la Coordinadora de Entidades de Cultura Andaluza de Terrassa

Jordi Ballart, presidint un ple municipal de Terrassa.
Jordi Ballart, presidint un ple municipal de Terrassa. | Albert Prieto
Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:57h
La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha atorgat els Premis Dia d'Andalusia 2017 a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i al periodista Antoni Bassas. S'han endut el premi a la Tasca Política i el premi en Mitjans de Comunicació, respectivament.

Ballart s'ha endut un dels guardons que s'entregaran el 18 de febrer durant una gala que tindrà lloc al Teatre Blas Infante de Badalona. No és l'únic premiat terrassenc: Antonio Merino, president de la Coordinadora de Entidades de Cultura Andaluza de Terrassa, s'ha endut el premi a la Tasca Personal.

L'acte s'emmarca dins les XXXIII Jornades Commemoratives del Dia d'Andalusia que se celebrarà amb diverses activitats des d'aquest divendres i fins el 5 de març a Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa.

Les entitats associades reconeixen en Bassas la seva "brillant" trajectòria professional multidisciplinar ja que combina l'experiència en ràdio i televisió amb la seva actual condició de cofundador del diari Ara. "Ha fet del diàleg i del debat una eina que des del pluralisme confronta punts de vista diferents que enriqueixen l'opinió pública", assenyala la federació.

Les entitats reconeixen també el 'cantaor' Rafael Bueno 'el Tarumba', l'empresari Silvestre Sánchez, el directiu Antonio Merino, la Comparsa Femenina de Santa Coloma i la Fundació Sant Joan de Déu.

El premiat d'aquesta edició en la categoria artística és Rafael Bueno, "el Tarumba", cantaor flamenc de Santa Coloma de Gramenet i concursant del programa La Voz de Telecinco a l'equip d'Alejandro Sanz. El premi a la Tasca Jove correspon a la Comparsa Femenina de Santa Coloma de Gramenet.

En les altres categories no artístiques, la FECAC reconeix la Tasca Empresarial de Silvestre Sánchez, propietari del restaurant Salamanca de la Barceloneta, i la Tasca Social de la Fundació Sant Joan de Déu.

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) va ser fundada el 1982 i acull més de 115 entitats, bàsicament Casas de Andalucía, centres i associacions culturals, germandats rocieres, germandats penitents i penyes flamenques. Organitza anualment la Feria de Abril de Catalunya, la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural i el concurs nacional bianual de cante "Yunque Flamenco".