Els Premis Muncunill reconeixen avui per primer cop la innovació a Terrassa

Hi haurà un premi d'àmbit local, un d'àmbit estatal en el sector empresarial i un Premi Honorífic al director català de cinema Juan Antonio Bayona

Anna Taratiel, autora del guardó del certamen, amb Ballart i Aguado.
Anna Taratiel, autora del guardó del certamen, amb Ballart i Aguado. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 8:24h
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lliurarà aquest dijous al vespre els nous Premis Muncunill a la Innovació, atorgats per l’Ajuntament de Terrassa. L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc a partir de les sis de la tarda al Teatre Principal de Terrassa.

Els premis compten amb dues categories: el Premi al Millor Innovador o Innovadora de l’any en l’àmbit local, i el Premi al Millor Innovador/a en el sector empresarial d’àmbit estatal, a més d’un Premi Honorífic que s’atorgarà al director català de cinema Juan Antonio Bayona, en reconeixement de la seva trajectòria i contribució com a exemple d’innovació dins el món del cinema i les arts audiovisuals. Aquest guardó serà recollit pel seu germà, Carlos Bayona, ja que Juan Antonio Bayona es troba aquests dies rodant a la ciutat de Londres.

El premi en l’àmbit local es donarà a la persona, institució, empresa o associació que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat i que tinguin la seu a Terrassa, o, en el cas que siguin persones, que estiguin empadronades a la ciutat. El premi en el sector empresarial d’àmbit estatal es donarà a l’empresa o associació d’arreu de l’Estat que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant a la societat en el sector empresa o de l’emprenedoria.

L’acte de lliurament dels premis tindrà dues parts. Primer, una conferència marc a càrrec de Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta, que parlarà de la vinculació de la salut emocional i l’alimentació. A continuació, es procedirà al lliurament dels Premis Muncunill a la Innovació. Cada premi està dotat amb una escultura d’Anna Taratiel, símbol distintiu del guardó. Clouran l’acte el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'egarenc Josep Rull, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Procediment i jurats

Cadascuna de les categories dels Premis Muncunill a la Innovació té el seu propi jurat d’experts designat per l’Ajuntament de Terrassa. Cada jurat està composat per cinc membres. El jurat de la categoria empresa està format per un membre d’àmbit local, dos d’àmbit català i dos d’àmbit estatal. En la categoria local el formaran persones de Terrassa. Cada membre del jurat proposa dues candidatures que tinguin màxima exemplaritat i reconeguda transcendència nacional. El guanyador surt de l'elecció dels cinc membres del jurat que integren cada categoria.

Els membres del jurat del Premi al Millor Innovador o Innovadora de l'any en l'àmbit local són Eusebi Cima, president del Leitat; Ramon Comellas, president de Circutor; Santi Royo, director del CD6 de la UPC. CEO i fundador de Beamagine SL; Gemma Cernuda, CEO de Ellas deciden, escriptora i conferenciant, i Natàlia Cugueró, Professora de la UOC i propietària de Get a Partner. Pel que fa al Premi al Millor Innovador/a en el sector empresa, el jurat està format per Antoni Abad, president de la Cecot; Jorge Barrero, director general de la Fundació COTEC para la Innovación Tecnológica; Juan Manuel Garrido, Subdirector general adjunto de Fomento de la Innovació Empresarial en el Ministerio de Economía y Competitividad; Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, i Joan Martí, gerent de Dinamització de Clústers d’Acció.