Crida als instituts de Terrassa a la vaga d'aquest dijous contra la LOMQE

El sindicat d'estudiants SEPC ha convocat una manifestació a les 10 del matí a la plaça del Progrés

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat el 09 de febrer a les 7:55h
Tot i l'acord dels professors amb la conselleria d'Ensenyament, que ha frenat les protestes dels docents, les mobilitzacions al sector educatiu continuen. Segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, el SEPC, els instituts continuaran patint l'aplicació de la Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa, la LOMQE també coneguda com a Llei Wert.

Per això, aquest sindicat ha mantingut les convocatòries de lluita i ha cridat els estudiants de Terrassa a no assistir aquest dijous a classe. La vaga està convocada als instituts de Secundària, i tindrà com a punt fort del dia la manifestació estudiantil.

A Terrassa, el punt de convocatòria és la plaça del Progrés, a partir de les deu del matí. Després, tindrà lloc a Barcelona la manifestació central de la jornada. Serà a les 12 del migdia, amb la sortida de la plaça Universitat, sota el lema "Des dels instituts, tombem la LOMQE".

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) denuncien que la LOMQUE fa l'intent de convertir el procés educatiu en un procés selectiu i no inclusiu. Segons l'activista Agnès Guillemot, "les mesures d'aquesta llei fan una referència clara a una modificació del currículum". 
 
A més a més, adverteixen de "la perpetuació de l'ús sexista del llenguatge, agreujat per l'eliminació d'assignatures que tractaven sobre aquests temes com Educació per la igualtat". Finalment, Guillemot considera que la LOMQUE "facilita la utilizació de l'educació com a mètode de mercat per a sectors empresarials, i no per fomentar el coneixement cara als alumnes".