Ficosa bat el rècord de contractes tancats de retrovisors el 2016 amb 181,6 milions d'euros

El total de la producció arribarà als 1.000 milions

Redacció
08 de febrer del 2017
La planta de Ficosa a Viladecavalls.
La planta de Ficosa a Viladecavalls. | Ficosa
L'empresa Ficosa, dedicada a la investigació, desenvolupament i comercialització de sistemes de seguretat, comunicació i eficiència per a l'automoció i la mobilitat i que fabrica diversos components per a automòbils a la seva fàbrica de Viladecavalls ha arribat el 2016 a una xifra rècord de 181,6 milions d'euros en nous contractes de retrovisors exteriors tancats amb els principals fabricants d'automòbils (OEMs) mundials.

Aquesta xifra suposa un increment del 30% respecte el valor anual dels contractes obtinguts el 2015. El valor total d'aquests nous projectes, que tenen una durada mitjana de 5 anys, ascendeix als 1.000 milions d'euros.
 
Com a conseqüència, Ficosa elevarà la producció de retrovisors exteriors a una màxima històrica de 27,3 milions d'unitats l'any 2021. En aquest sentit, en un horitzó de cinc anys la companyia produirà 4,9 milions de retrovisors anuals més que en l'actualitat.
 
En paraules de Mercedes Pujol, directora de la unitat de negoci de Sistemes de retrovisió, “aquesta gran fita és fruit de la profunda transformació tecnològica de Ficosa, i de l'important esforç en recursos que hem dedicat en l'optimització del nostre producte tradicional, així com en el desenvolupament de productes tecnològics innovadors amb l'objectiu de consolidar la nostra posició de lideratge en el mercat global”.
 
En aquesta línia, Pujol explica que als contractes guanyats durant el 2016 s'aprecia "una tendència del mercat per incrementar de forma substancial el valor afegit dels retrovisors, que incorporen noves funcions, com per exemple una visió 360º".
 
Important creixement en dos mercats clau: Nord Amèrica i la Xina
 
Aquest èxit també respon a les accions estratègiques  de Ficosa en el mercat dels Estats Units i la Xina, dos mercats clau per a la companyia. El 2016, la companyia va impulsar significativament la seva presència als Estats Units amb l'obertura durant el mes d'octubre d'una nova planta d'última generació a Cookeville, Tennessee.
 
Aquestes noves instal·lacions, que han comptat amb una inversió de més de 50 milions de dòlars, estan equipades amb la última tecnologia, s'han convertit en les més avançades del grup a nivell mundial i han incrementat la seva eficiència, capacitat operativa i competitivitat. L'estratègia de Ficosa a Nord Amèrica ja ha començat a donar els seus fruits tal i com posa en relleu el fort increment dels nous contractes aconseguits en aquest mercat.
 
La companyia ha obert una nova planta a la Xina (Shenyang) on ha incrementat la seva quota de mercat amb un creixement que principalment ha pivotat en clients occidentals i OEMs xinesos rellevants per la seva tecnologia. Al mateix temps, Ficosa ha aconseguit introduir-se en nous clients asiàtics.
  
Sobre Ficosa

Ficosa és una companyia global dedicada a la creació de solucions de visió, seguretat, eficiència i connectivitat d'alt contingut tecnològic per a la indústria, amb vocació de contribuir a la societat a través del seu compromís amb la innovació tecnològica, els valors humans i l'eficiència energètica.

Fundada el 1949 i amb seu a Barcelona, Ficosa compta en l'actualitat amb més de 9.000 empleats en 16 països de tot el món d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud i Àsia, i ha consolidat unes vendes de 1.112 milions d'euros al desembre de 2015.

Els retrovisors, ja siguin interiors o el mirall lateral, són el principal negoci de Ficosa conegut a nivell mundial i reconegut pels principals fabricants d'equips originals del món (OEM).