La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa gradua 108 nous professionals

L'escola, única a Catalunya, ha titulat més de 4.300 òptics i òptiques en els seus 40 anys d'existència

La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa, un centre fundat el 1977.
La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa, un centre fundat el 1977. | UPC
Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:58h
La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebra aquest dijous al vespre la seva graduació, en què lliurarà el títol a 86 graduats d'Òptica i Optometria i a 22 màsters universitaris en Optometria i Ciències de la Visió.

L'acte de graduació serà presidit pel rector de la UPC, Enric Fossas, el degà de la FOOT, Joan Gispets, i el president del Col·legi Oficial d'Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa, que serà el padrí de la promoció.

A més, Núria Picas, corredora de muntanya, oferirà una conferència sobre els valors de la constància i l'esforç, i el grup Gospel Optometrist Choir interpretarà cançons del seu repertori musical.

Des de la seva fundació, l'any 1977, la FOOT, un centre universitari únic a Catalunya que forma òptics i optometristes, ha titulat més de 4.300 professionals d'aquesta disciplina. L'acte tindrà lloc a l'auditori de l'edifici Vèrtex de la UPC, a la plaça d'Eusebi Güell, 6, a Barcelona. Bielsa és diplomat en Òptica en Òptica i Optometría i màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió per la UPC. També és president del Consell Tècnic de Formació Continuada en Òptica i Optometria i vicepresident primer del Consell General de Col·legis d'Òptics Optometristes d'Espanya.

Núria Picas, transmissió de valors

La corredora de muntanya Núria Picas, oferirà una conferència als assistents a l'acte. La vida d'aquesta atleta sempre ha anat lligada a la naturalesa i a l'esport, des de que va néixer a la serralada de Montserrat, on va descobrir la seva passió per la muntanya. Aquesta passió la va portar a córrer la seva primera marató als 22 anys, però va patir un accident d'escalada que en un principi semblava que li impediria tornar a córrer. Es va decantar per la bicicleta però, contra tot pronòstic, va començar a córrer poc a poc, i l'any 2011 va participar per primer cop en un unitrail. A partir de llavors va iniciar una carrera plena d'èxits esportius. Ara té clar que el seu límit arribarà, només, el dia que deixi de gaudir.

A més de participar en competicions internacionals, Núria Picas ofereix xerrades arreu del territori, que li obren l'oportunitat de compartir les seves experiències i conèixer gent vinculada al trail i a la muntanya. En la conferència que impartirà repassarà la seva vida, fins a la seva consolidació com una de les millors atletes de trail running del món. Aquest camí no ha estat senzill i, per tant, la seva és una història de superació, de constància i d'esforç, tot barrejat amb l'optimisme que la caracteritza.

L'acte de graduació finalitzarà amb l'actuació del Gospel Optometrist Choir, una formació musical de 40 veus del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya, dirigida per Anna Ferrer, component del grup Barcelona Gospel Messengers, finalista del concurs Oh Happy Day, de TV3 i que ha estat professora del Messengers Gospel College.

Més de 4.300 professionals en 40 anys

La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), situada al Campus de Terrassa, és l'únic centre docent a Catalunya que imparteix els estudis de grau en Òptica i Optometria, en les modalitats presencial i semipresencial, i els estudis oficials del màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió.

També compta amb una clínica optomètrica, el Centre Universitari de la Visió (CUV). Es tracta d'un centre integral, pioner a Espanya, de docència, recerca i atenció al pacient en l'àmbit de la salut visual, on l'estudiantat té l'oportunitat d'iniciar-se en l'exercici professional visitant pacients externs amb la tutela dels seus professors.

​El CUV va superar l'any passat el nombre de 21.000 visites. Actualment, la FOOT imparteix docència a 500 estudiants. Durant els seus 40 anys d'existència, el centre ha graduat més 4.300 professionals de la salut visual.