L'escola Sala i Badrinas fa la «volta al món» per descobrir la riquesa cultural del centre

L'AMPA de l'escola, situada al barri del Segle XX, organitza una jornada per conèixer les 24 nacionalitats que hi ha a la comunitat educativa

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:02h
La volta al món de l'escola.
La volta al món de l'escola. | Escola Sala i Badrinas
L'escola Sala i Badrinas, al barri del Segle XX, està orgullosa de la diversitat de nacionalitats i cultures diferents que hi ha entre els alumnes, pares i mares: com a mínim hi ha 24 nacionalitats diferents.

Els nens de l'escola, a la carretera de Rubí, estan treballant aquests dies l'obra La volta al món en 80 dies, de Jules Verne, un fet que serveix com a excusa a l'AMPA del centre per apropar a tots aquesta riquesa cultural.

El divendres 17 de febrer a la tarda, l'AMPA organitza "El món a l'escola Sala i Badrinas", amb petits tallers que duran a terme les pròpies famílies i pels quals els nens i nenes hauran de viatjar per omplir el seu passaport.

Repartits en diferents racons, les mares i pares estan preparant tallers d'escriptura àrab i bengalí, així com mostres de balls i vestits típics de Catalunya, Hondures o la República Dominicana, entre d'altres. També s'explicaran contes i llegendes d'Austràlia, Brasil o el Marroc, i hi haurà música en directe amb instruments tradicionals de Veneçuela i Romania, entre altres activitats del País Basc, Alacant, Castella, Andalusia, França, Polònia, Suècia, Argentina, Colòmbia, Cuba o els Estats Units.

Des de les tres de la tarda, els alumnes de l'escola començaran a recórrer el món des del pati de l'escola, i a partir de dos quarts de cinc, hi haurà un tastet gastronòmic i més tallers oberts a totes les famílies.

Un mapamundi amb tots els orígens de l'escola

A més, els alumnes pintaran un mapamundi en un llenç que es quedarà al passadís del centre i on es marcarà amb banderetes els indrets de procedència dels infants i els seus pares. Un mural que és possible que tingui més punts assenyalats a cada nou curs.

L'AMPA, i concretament la Comissió de Famílies, ha vist una oportunitat en el marc del projecte interdisciplinar que treballa aquests dies l'escola. Els pares i mares estan "orgullosos de poder dir que la diversitat és una realitat ben natural al nostre centre i volem continuar ensenyant als nostres fills i filles la importància dels valors en la convivència". Expliquen que "aquesta jornada ha de servir per apropar-nos a la riquesa cultural que tenim ben a prop, i també a les persones amb les quals passem el nostre dia a dia".