Satisfacció pel primer intercanvi acadèmic entre MútuaTerrassa i un hospital xinès

S’emmarca en l’acord de col·laboració signat l’any passat entre el centre terrassenc i el Suining Central Hospital de Xina

El director general de Mútua, Esteve Picola, amb les professionals assistencials xineses.
El director general de Mútua, Esteve Picola, amb les professionals assistencials xineses. | MT
Redacció
07 de febrer del 2017
Entre els mesos de novembre de 2016 i febrer de 2017, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha comptat amb la presència de dues professionals assistencials procedents del Suining Central Hospital de Xina, situat a la província de Sichuan, que han desenvolupat una estada professional de 90 dies en el marc de l'acord de col·laboració signat l'abril de l'any passat entre els dos hospitals.

Totes dues han tingut l'oportunitat de fer una immersió i conèixer de primera mà el dia a dia del centre. Una d'elles, cap d'infermeria del servei de Digestiu de l'hospital xinès, ha estat coordinada pel departament de desenvolupament i formació de la direcció d'infermeria de l'HUMT i ha dut a terme una rotació per diferents serveis: gabinets d'exploració del servei de Digestiu, Urgències, Hemodinàmica, bloc quirúrgic, unitat de control del dolor, salut mental així com Atenció Primària i l'Àrea de Desenvolupament d'infermeria.

L'altre professional, en aquest cas una doctora pertanyent al servei de Ginecologia i Obstetrícia del centre xinès, ha desenvolupat la seva col·laboració al servei de Ginecologia de l'HUMT amb el propòsit de conèixer l'organització del servei en qüestió i també a nivell d'Atenció Primària.

L'esmentat acord té una vigència de cinc anys en el decurs dels quals els dos hospitals s'han compromès a treballar en la integració i la cooperació de la ciència i la tecnologia així com a promoure l'intercanvi dels resultats de l'investigació conjunta. Fomentar el desenvolupament de la medicina mínima invasiva i no invasiva, millorar la comunicació acadèmica i, en definitiva, promoure la cooperació tècnica entre ambdós són la resta d'objectius que recull el document.

En el marc d'aquest mateix acord, la setmana vinent l'HUMT rebrà dos nous professionals procedents del Suining Central Hospital. En aquesta ocasió la seva col·laboració s'allargarà fins el proper mes de maig i s'incorporaran al servei de Radiologia i Cardiologia respectivament.