El temporal de vent deixa 72 incidències a Terrassa

S'han pres algunes mesures preventives, com suspendre el servei de recollida de residus durant la nit o tancar el parc de Sant Jordi | Han caigut senyals de trànsit, fanals, arbres i panells metàl·lics

El vent ha tombat un fanal a l'avinguda del Vallès.
El vent ha tombat un fanal a l'avinguda del Vallès. | Facebook Juanlu Navarro
Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:46h
El temporal de vent d'aquest cap de setmana ha tornat a reviure a Terrassa els fantasmes dels efectes devastadors d'aquest fenomen meteorològic. Les ràfegues de vent han arribat, segons les estacions de la xarxa Meteoclimatic.net, a entre els 58 i els 97 quilòmetres per hora, depenent del punt de la ciutat.

Aquest dilluns al matí, el parc de Sant Jordi ha estat tancat per raons de seguretat. Segons han apuntat diversos veïns a La Torre, no hi ha caigut cap arbre, tot i que sí que ho han fet diverses branques. El parc s'ha tancat pel perill que la bastida que recobreix la Masia Freixa pogués caure. Els tècnics han comprovat el perill potencial i les brigades municipals han treballat per retirar les branques abans d'obrir definitivament el parc, sobre les onze del matí. 

El parc, situat a Ca n'Aurell, va ser un dels grans perjudicats a la ventada del 2014 i tot just fa poques setmanes ha acabat un procés de replantació de l'arbrat que va resultar afectat aleshores. D'altra banda, el Parc de Vallparadís s'ha mantingut obert, però s'hi han instal·lat cartells informatius alertant de la situació. 
 

Branques d'arbres caigudes pel vent a la Rambla. Foto: Joaquim Albalate


El Centre de Coordinació posat en marxa aquest dissabte al vespre, que agrupa la Policia Municipal, Gestió de l'Espai Públic, Protecció Civil, el 010 i els Mossos d'Esquadra, ha registrat 72 incidències, que han requerit intervencions de diversos serveis.

Al llarg de la nit, a més de diversos contenidors moguts pel vent, també s'han trencat branques, han caigut sis senyals de trànsit i un fanal - a l'avinguda del Vallès - i, a més, en diferents ocasions el vent ha arrossegat planxes metàl·liques procedents d'obres que han provocat danys en vehicles i mobiliari urbà.
 

Al Mercat de la Independència hi ha hagut un petit despreniment a la façana. Foto: Joaquim Albalate


També hi ha hagut alguns despreniments menors en façanes, com al Mercat de la Independència, on ha caigut una petita porció d'arrebossat de la façana de la cantonada de la Rambla amb el carrer de la Goleta. A més, durant la nit s'ha suspès el servei de recollida de residus, i 112 abonats s'han quedat provisionalment sense llum.

L'alerta es manté activa 

A partir de la previsió meteorològica actual, la Generalitat de Catalunya ha recomanat prudència en les activitats a l'aire lliure. L'Ajuntament de Terrassa ha suspès les activitats esportives en exterior programades als equipaments esportius municipals. L'Ajuntament de Terrassa recomana a la ciutadania que romangui atenta a la informació meteorològica i a les indicacions que puguin donar en les properes hores el CECAT o el servei municipal de Protecció Civil.
 

El vent ha tombat un fanal a l'avinguda del Vallès. Foto: Facebook Juanlu Navarro