Kike Torrijos de «The Street Music»: «Terrassa es mereix mantenir obert un local com aquest»

El nou propietari de l'antiga Faktoria d'Arts explica com serà la nova sala de festes del carrer de la Rasa | Un públic més selecte i el cobrament d'entrada, les novetats de la discoteca | La sala mantindrà trets diferencials com la programació de concerts o els dijous universitaris

El cartell d'entrada de The Street Music, al carrer de la Rasa de Terrassa.
El cartell d'entrada de The Street Music, al carrer de la Rasa de Terrassa. | J. A.
04 de febrer del 2017
Actualitzat el 05 de febrer a les 9:04h
La sala de festes The Street Music obre aquest dissabte les seves portes amb una festa en què deixarà veure el seu nou estil i les reformes que ha dut a terme el seu nou equip, encapçalat pel veterà DJ Kike Torrijos.

Tot i que la programació de concerts continua i l'agenda serà ben atapeïda, el rellançament de la sala destaca pel seu canvi d'estil: serà una sala de festes que vol reviure els èxits dels anys 80 i 90, "tot i que també hi haurà lloc per coses més actuals", ha explicat Torrijos a La Torre.

Per això el primer dissabte comptarà amb la presència de diverses glòries dels anys 80, com Jordi LP o Miko Mission, acompanyats d'altres artistes. Aquesta serà una tònica de les sessions dels dissabtes: el 25 de febrer, hi haurà un concert de Ryan Paris (l'autor de Dolce Vita). "Volem que sigui un plus, un afegit per la gent que vingui a la discoteca", diu el nou gerent.

Un nou públic objectiu i entrada de pagament

En aquesta nova etapa, la sala viurà un seguit de canvis. El primer és un nou públic potencial, menys jove i amb un estil més formal. "Volem gent maca i formal, no volem crios, no volem els que vénen a fer botellón", especifica Torrijos. "Busquem gent que vulgui passar una bona estona, que li agradi aquest tipus de música, no els típics borratxos que van on sigui per passar l'estona i buscar problemes". Kike Torrijos ha treballat últimament a la sala Luz de Gas, una de les més selectes de Barcelona, i li agradaria emmirallar-s'hi, tot i que a petita escala.

Per això, diu, una de les mesures serà cobrar una entrada, al contrari que el que passava amb Faktoria d'Arts. "Són deu euros amb una consumició inclosa, no és car", i les copes, que, diu, seran de primeres marques, tindran un preu de vuit euros, "tot i que més endavant farem promocions".

Hi haurà altres aspectes, però, que seguiran com fins ara. Per exemple, la nova etapa mantindrà els dijous universitaris, amb el Singstar capitanejat pel showman Doctor Flo. "Els dijous obrirem com un bar musical, amb l'espectacle i tot, sense cobrar cap entrada", encara que els divendres i dissabtes sí que ho faran. "També ens plantegem, de cara a més endavant, introduir novetats com les nits amb monòlegs", ha explicat Torrijos.

Una dilatada trajectòria i la il·lusió d'un local propi

La trajectòria de Torrijos el fa estar convençut que aquest nou projecte serà un èxit. "Jo vaig inaugurar Barbarroja el 1979, i després he passat per locals com Psicosis o Sutton" com a punxadiscs, i ha fet de tècnic de so de desenes d'artistes, però "tenia ganes de tenir un local", diu el gerent de The Street Music.

La recerca va començar, diu, quan buscava un local per fer una festa ambientada en els anys 80 a Terrassa. Quan va conèixer Faktoria i va saber que estava en venda, es va anar animant, tot i que no li va ser fàcil, sobretot, després de saber el deute que arrossegava. "Però vam connectar amb el Joan , i hi ha molt bon feeling", diu Kike Torrijos. De fet, Faktoria encara existirà com a promotora dels concerts que se celebrin a la sala.

Després d'un mes treballant per obrir la sala - tot i que, per motius legals, no han començat les obres fins aquest mateix dilluns - aquest divendres encara estaven ultimant els detalls de la decoració, unes reformes que encara s'allargaran uns mesos. "Hem canviat els logotips, hem canviat la decoració per fer-la més glamurosa... però volem mantenir l'essència d'un local tan mític com aquest", diu Torrijos. "Al cap i a la fi, Terrassa es mereix tenir obert un local com aquest, cal donar-li una oportunitat".

Torrijos té molta il·lusió per començar aquest dissabte. "Esperem començar bé i anar pujant, anar arribant a la gent", diu, i també té clar que The Street Music pot ser un referent: "a la inauguració vindrà gent de les comarques dels voltants, fins i tot de llocs com Lleida; els aficionats a la música dels 80 fan molts quilòmetres si cal". Tot i això, avisa que es vol mantenir fidel als seus principis: "Si no va bé, el que no ens plantegem és tornar enrere i canviar l'estil; tancarem i prou", sentencia el DJ.
 

Últims retocs a la sala The Street Music abans de la inauguració, aquest divendres. Foto: Joaquim Albalate