El col·lectiu «Sin Vivienda» de Terrassa alça la veu per defensar les famílies amb menys recursos

Farà dues mobilitzacions la setmana que ve per protestar contra els talls de subministrament i per reclamar lloguers i tarifes socials

Membres del col·lectiu, aquest divendres al Raval de Montserrat de Terrassa.
Membres del col·lectiu, aquest divendres al Raval de Montserrat de Terrassa. | J. A.
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:11h
El Col·lectiu Sin Vivienda Terrassa ha explicat aquest divendres la situació de totes les famílies que viuen en pisos ocupats, i que ells calculen en uns 1.300, tot i que dins del col·lectiu hi ha uns dos-cents casos. Diuen que aquesta és una lluita que "és de tota la ciutat i de totes les famílies", ja que qualsevol es podria trobar en aquesta situació.

Per això, el col·lectiu organitza dos actes la setmana que ve. El dilluns 6 de febrer faran una concentració a la seu de la companyia elèctrica Endesa a Sabadell, per protestar pels talls de llum i les tarifes excessives per les famílies, sobretot les que tenen ingressos reduïts.

D'altra banda, el dissabte 11 hi ha prevista una manifestació a Terrassa per demanar el lloguer social per les famílies que tenen ingressos reduïts, així com reclamaran, també, acció política per a trobar solucions.

Diversos representants dels blocs ocupats a Terrassa, com el de l'avinguda de l'Abat Marcet, el de Can Palet o els de les Arenes, han estat presents a la roda de premsa i han explicat les diferents situacions: els veïns de les Arenes han explicat que, després dels mesos que han passat sense llum, per fi se'ls van instal·lar els comptadors, tot i que la primera factura ha arribat a un preu massa elevat, sense tenir en compte la situació que viuen.

El bloc d'Abat Marcet continua sense tenir llum, i ja van tres mesos, i a Can Palet reclamen un lloguer social, tot i que viuen amb la incertesa que podrien patir talls de llum i, també, un desnonament.

Calculen que hi ha 1.300 pisos ocupats a Terrassa i demanen que l'Ajuntament hi intervingui

Segons el portaveu del col·lectiu, Karim El Otmani, a Terrassa hi ha actualment uns 4.000 pisos sense empadronament, dels quals uns 1.300 estarien ocupats, i unes 3.600 persones que demanen un lloguer social. Reclamen que l'Ajuntament compleixi la seva paraula d'expropiar els pisos buits de grans tenidors, com va aprovar el ple del gener, ja que així es podria suplir aquesta demanda.

També demanen que les famílies que viuen en pisos ocupats puguin tenir preferència per quedar-s'hi, perquè "ja han fet molta feina de rehabilitació i manteniment" d'aquests habitatges. Han aprofitat per denunciar les males pràctiques d'alguns bancs, com el de Sabadell, "amb amenaces i xantatge als veïns que l'únic que volen és un habitatge amb llum i aigua on poder viure com una família normal".

El Otmani té clar que "l'Ajuntament té un paper primordial en aquestes qüestions", que "accelerin els processos com el de les famílies que viuen a l'avinguda de l'Abat Marcet, que porten tres mesos sense llum. Emilio Castilla, un dels que hi viu, només ha volgut demanar que "es posin en el lloc de les persones que no han tingut llum durant les festes ni durant tot l'hivern".
 

Karim El Otmani, del Col·lectiu Sin Vivienda, i Emilio Castilla, un dels veïns del bloc de l'avinguda Abat Marcet Foto: Joaquim Albalate