Terrassa en Comú, amb les «Ciutats Santuari» nord-americanes

Una proposta d'acord a la junta de portaveus vol mostrar la solidaritat de Terrassa amb les "Ciutats Santuari" i amb el poble mexicà

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:08h
El grup municipal de Terrassa en Comú ha presentat una proposta d'acord a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa per a la defensa de les "Ciutats Santuari" nord-americanes i en contra de les polítiques de deportació del nou president dels Estats Units d'Amèrica, Donald Trump. Des del grup expliquen que l'acord ve motivat "per la reacció contra la immigració a un costat i altre de l'Atlàntic i especialment la manca de solidaritat amb els refugiats que fugen de l'Orient Mitjà, per les recents decisions i actes del president dels EUA, com el de construir un enorme mur entre els EUA i els Estats Units Mexicans o la prohibició a l'accés als EUA als ciutadans d'una sèrie de països, així com, als  refugiats sirians que vulnera els principis essencials del dret internacional".

La proposta disposa de quatre acords. El primer declara la solidaritat amb les més de 300 "Ciutats Santuari" nord-americanes afectades per aquesta amenaça i "l'atemptat" que significa a la seva autonomia en la gestió dels seus interessos propis i als drets dels seus ciutadans. Un segon acord que declara la solidaritat amb la ciutadania mexicana, "poble germà i exemplar en solidaritat i la cooperació internacional, que tan generosament va acollir a milers de refugiats espanyols, víctimes de l'exili fruit de la guerra i repressió franquista".

Un tercer acord compromet l'Ajuntament de Terrassa a mostrar aquesta solidaritat i disposició de cooperació en tots els fòrums multilaterals municipals en què participa, així com i molt singularment, a la Unió Mundial de Ciutats i Governs Locals de la qual n'és membre. Finalment un acord que demana que l'Ajuntament de Terrassa comuniqui aquesta resolució al consolat de Barcelona dels Estats Units d'Amèrica i de Mèxic, així com al Secretariat de la Unió Mundial de Ciutats de Governs Locals i als alcaldes de Nova York, San Francisco i Seattle, en representació de les més de 300 ciutats Santuari nord-americanes.