Una exposició contra els trastorns alimentaris, a MútuaTerrassa

La mostra "L'altra cara del mirall" inclou obres creades per persones usuàries de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària

Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:36h
L'equip de tractament de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (UTCA) de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (integrada al servei de Psiquiatria) ha organitzat una exposició sota el títol “L'altra cara del mirall”, la qual es podrà visitar - de forma gratuïta i oberta al públic - fins el dilluns 13 de febrer a la primera planta de l'edifici docent de MútuaTerrassa, al carrer de Sant Antoni, 39.

Reflexionar i donar a conèixer els sentiments, les pors i les emocions més freqüentment vinculades als trastorns de la conducta alimentària i la seva repercussió en la quotidianitat és l'objectiu que persegueix l'esmentada mostra, en la qual hi han intervingut un total de set persones usuàries de la unitat.

En el marc del seu treball terapèutic, cadascuna d'elles ha desenvolupat un procés de creació propi que ha culminat -gràcies a l'ajuda dels familiars i els professionals de l'UTCA- amb el resultat de sis obres (tres escultures, dues il·lustracions i una fotografia) i diverses il·lustracions que acompanyen un relat col·lectiu.

Cadascuna d'aquestes obres esdevé el reflex del cúmul de sentiments i circumstàncies que cada persona experimenta envers el seu propi trastorn alimentari. Totes elles van acompanyades d'un títol i d'una breu explicació relativa al procés de creació de l'obra en qüestió. A més, amb la voluntat de trobar un fil conductor que donés coherència i fes més intel·ligible l'exposició, els set integrants de la mostra han desenvolupat conjuntament l'esmentat relat col·lectiu mitjançant el qual expliquen la dificultat que els suposa el fet d'haver de fer front diàriament al seu trastorn. 

​Dividida en sis parts -corresponents a diferents moments del dia-, la narració es presenta de forma intercalada amb les obres i ajuda a potenciar-ne el seu sentit.