El Vallès Occidental debatrà com tractar el fenomen de l'ocupació irregular d'habitatges buits

Una jornada dirigida a electes i tècnics buscarà la millor manera d'afrontar aquesta problemàtica

Façana d'un edifici ocupat a Terrassa.
Façana d'un edifici ocupat a Terrassa. | CSVT
Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:17h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental debatrà aquest divendres com afrontar la problemàtica de les ocupacions irregulars d'habitatges buits, i com orientar l'acció dels ajuntaments de la comarca en aquest àmbit. Ho farà en una jornada dirigida a electes i tècnics municipals.

Els darrers anys els ajuntaments de la comarca han detectat l'existència de casos o d'un volum significatiu d'habitatges ocupats de manera irregular a causa del creixement del parc d'habitatges desocupats i de les dificultats d'accés a l'habitatge, entre d'altres factors.

L'ocupació ha esdevingut una situació que està present als municipis i una preocupació pels ajuntaments en relació amb l'orientació que cal donar a l'acció públic en aquest àmbit. En aquest sentit, els ens locals es situen en un escenari complex en què intervenen diferents aspectes: la prohibició legal de l'ocupació, les dificultats per garantir el dret a l'habitatge, la convivència que se'n deriva a determinats barris o comunitats de veïns, etc.

Aquesta jornada té la finalitat de crear un espai de debat i reflexió sobre la necessitat d'aplicació de mesures i protocols per a la detecció, gestió i eradicació dels habitatges ocupats sense consentiment dels seus propietaris amb l'objectiu de garantir el compliment de la funció social de la propietat, vetllar per l'ús adequat de l'habitatge i la protecció dels seus ocupants i també d'actuar en les comunitats de propietaris o zones dels municipis on existeixin ocupacions d'habitatges.

La jornada, que se celebrarà aquest divendres de 9.45 a 14.15 h al Consell Comarcal, estarà presentada pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i el diputat delegat d'Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut.

Al llarg del matí hi intervindran representants de diferents ajuntaments, del Departament de Governació de la Generalitat, la Direcció General de la Policia o el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, entre d'altres entitats.