«Els nous pirates»: el terrassenc Un Tal Pere estrena videoclip

El cantautor reivindica la platja com un espai dels amants per sobre dels turistes

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:05h
El nou videoclip d'Un tal Pere, rodat a Blanes.
El nou videoclip d'Un tal Pere, rodat a Blanes. | Un tal Pere


El cantautor terrassenc Un tal Pere estrena nou videoclip ambientat a la "Tirada de l'art", la reivindicació de la pesca tradicional emmarcada en la Festa major petita de Blanes. El clip de "Els nous pirates" aprofita un fet cultural que s'està intentant preservar com a contrapunt de la situació turística que el cantautor Un tal Pere fa de la població de Blanes.

La platja, el marc on es desenvolupa l'acció, "ha estat i serà sempre dels amants", reivindica Un tal Pere, i ho canta més que als turistes, a tots els que han venut la identitat de la nostra costa als que "poc els importen les belles puntaires mentre no els hi falti el rom".

El caminar d'Un tal Pere, l'altre gran element que hi podem veure, és un volgut homenatge al "viatge de l'artista" de la cançó "Towers" de Bon Iver, que ha influenciat al cantautor terrassenc al seu últim disc, "Les fotos mogudes".

Deixant el mar a l'esquena per continuar el seu viatge, Un tal Pere es situa a la desembocadura del riu Tordera per acabar el videoclip. És on l'artista deixa el seu missatge amb l'esperança que la cultura d'arrel popular guanyi la partida i posem en valor la nostra diferència. Les grans marques homogeneïtzen cada cop més indrets, l'únic que hem de preservar, és allò que sempre hem tingut, la nostra identitat com a poble. "Els nous pirates" ja són aquí, rebem-los com ens mereixem.

Pere Traserra, va debutar al 2009 com a "Un tal Pere" amb l'EP "Dies de sol" on destil·lava nostàlgia positiva a veu i guitarra. La incorporació de Josep Rovira a la Bateria i Cristina Vallribera a les segones veus i el violí, va marcar el seu primer llarga durada, "Un nou somriure" (2013 Temps Record), centrat en el canvi personal. 

​Al 2016, sota la producció d'Albert Palomar i editat dins la família Microscopi, les guitarres elèctriques i el bon caminar marquen "Les fotos mogudes", on Un tal Pere reivindica la identitat i la necessitat de moviment a més de apropar el seu estil al seu ideal personal, el folk-grunge.