El Consell Comarcal dóna feina a 40 persones

Han començat a treballar aquest dilluns

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:19h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha un total de 40 persones que es trobaven en situació d'atur de llarga durada. Aquestes persones s'han incorporat als seus llocs de treball aquest dilluns, en el marc del programa Treball i Formació destinat a donar suport a persones que porten molt temps a l’atur.

La majoria de treballadors i treballadores tindran un contracte de sis mesos  per al desenvolupament de diferents projectes comarcals. Els projectes són de sis àmbits diferents i s’executaran en onze ajuntaments de la comarca o en el propi Consell Comarcal. El període de contractació va acompanyat d’una formació obligatòria de 150 hores corresponent a un Certificat de professionalitat.

Entre els projectes n’hi ha de suport a la gestió documental dels ens locals, projectes de suport a la comunicació i la dinamització de les xarxes socials, projectes adreçats a la millora de la gestió d’iniciatives de dinamització local, propostes de manteniment i millora d’espais i equipaments locals, iniciatives de foment del consum responsable i sostenible i projectes de suport al servei de transport escolar.

L’execució del programa s’allargarà fins al gener de 2018 i compta amb un pressupost de 553.226 euros finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d’atur, en aquesta ocasió, prioritàriament majors 45 anys i que siguin beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. Aquest programa combina un contracte i formació transversal per l’ocupació que s'haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació.