L'alcaldessa de Matadepera fitxa pel PDECat

Mireia Solsona, que fins ara era de Demòcrates, també forma part de l'executiva de l'AMI i va ser una de les dirigents d'Unió que va fer el salt quan el partit es va trencar | Mas assisteix al primer acte de l'alcaldessa com a membre dels nacionalistes al costat de membres de l'executiva del partit

Mireia Solsona, a l'acte de presentació del PDECat a Matadepera.
Mireia Solsona, a l'acte de presentació del PDECat a Matadepera. | Joaquim Albalate
Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat el 31 de gener a la 1:00h
L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, ja és militant del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat). Prové de Demòcrates, formació independentista nascuda arran del trencament d'Unió i que ara perd la seva alcaldia més important.

En declaracions a La Torre, Solsona ha explicat que fa el pas "per coherència personal" i com a mostra de suport a l'expresident Artur Mas, "el que ens ha portat més lluny en les aspiracions nacionals" de Catalunya, i, també, perquè se sent "més còmoda" al PDECat, on militen tots els seus companys al govern.

Solsona forma part de l'executiva de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i és vicepresidenta de la Diputació de Barcelona. Aquest vespre ja ha assistit a un acte del PDECat a Matadepera amb la presència de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Mireia Solsona governa a Matadepera, un feu tradicionalment convergent, amb majoria absoluta. De fet, així és com ha guanyat les tres eleccions en què ha encapçalat la llista de CiU: el 2007, el 2011 i el 2015, en què va treure 9 dels 15 regidors que té el consistori.

L'alcaldessa mataperenca formava part d'Unió Democràtica de Catalunya fins el juliol del 2015, quan va passar a l'escissió independentista de Demòcrates de Catalunya.