El guanyador del Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2015 arriba a Terrassa

Sifonòfor, d'Animal Religion, es representarà al Centre Cultural Terrassa aquest dissabte

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:55h
L'espectacle Sifonòfor, d'Animal Religion.
L'espectacle Sifonòfor, d'Animal Religion. | CCT
L’espectacle guanyador del Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, que va obtenir com a premi una gira per Catalunya valorada en 16.000 euros, comença la gira aquest dissabte 4 de febrer al Centre Cultural Terrassa (rambla d'Ègara, 340). El 10 de febrer d’aquest mateix mes també es representarà al Teatre Auditori de Granollers. A més, la companyia de Quim Girón farà una residència tècnica des del dimecres 1 fins al divendres 3 de febrer al Centre Cultural Terrassa.

Sifonòfor, Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2015

Sifonòfor és un grup de microorganismes superespecialitzats de les profunditats abismals del món, que s’uneixen els uns i els altres amb l’objectiu de sobreviure i desenvolupar-se. Cada organisme és independent i té els seus propis tentacles per alimentar-se, però junts fan un sol cos.
 
Inspirat en l’invertebrat marí sifonòfor, Animal Religion ofereix la seva visió de treball en col·lectiu; individus treballant junts per fer sorgir del desordre el que ningú podria fer sol, sense cap sistema jeràrquic, construir un espectacle invertebrat entre la música i el circ

Sifonòfor és un espectacle que porta la música i el circ com una simbiosi. 11 artistes giren a l’escenari en un món curiós inspirat en les profunditats de l’oceà on el públic descobreix noves espècies, moviments i sons. Els artistes creen un món on la música i el moviment dels cossos treballen junts per buscar una nova realitat. Cordes, danses excèntriques, òpera, contorsions, poliritmes electrònics, mortals i un piano de cua amb rodes.

Animal Religion, companyia reconeguda a nivell mundial

Quim Girón i Niklas Blomberg van crear la companyia Animal Religion l’any 2012, durant el seu últim any a l’Universitat de Circ i Dansa d'Estocolm (DOCH).

Al 2013 Quim Girón va crear “Indomador” que ha estat representat arreu d'Europa i Àsia. Indomador està inspirat en els temes d’animals i humans. És un espectacle íntim de 55 minuts de petit format que parla sobre el gènere i focalitza sobre les rares rutines que tenim a la vida moderna. S’ha convertit en un espectacle llargament discutit que ha estat a primera línia a molts festivals.

Al 2014, van presentar a Fira Tàrrega “Chicken Legz”, juntament amb 6 artistes convidats. Aquest espectacle, que es va fer a una granja de cavalls, va ser escollit el millor espectacle de carrer de la Fira i ha repetit l'experiència al festival Aichi Primavera triennale, Toyohasi 2016 al Japó.

Al 2015 van crear l’espectacle de música i circ “Sifonòfor”, un encàrrec de l’Auditori de Barcelona i reconegut amb el Premi ciutat de Barcelona 2015 per aportar una nova mirada de les gramàtiques del circ.

Al 2016 van estrenar al Mercat de les Flors “Sapiens Zoo”, coproducció del Mercat de les Flors, Subtopia a Estocolm i Circko, a Helsinky.

Actualment, Quim Guirón treballa una nova producció, un encarrec de La Pedrera, que s’estrenarà al 31 maig del 2017.

La companyia ha guanyat 3 premis Zirkòlika al circ en català: el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2015 amb Sifonòfor, el premi a la millor interpretació amb Chicken Legz al 2014 i el premi a la millor companyia emergent amb Indomador al 2013. També ha estat reconegut amb els Premis Ciutat de Barcelona 2015. La companyia és reconeguda al món del circ i de les arts performàtiques a nivell mundial.