El programa censurat de Ràdio Rubí per fer una sàtira política no tornarà a l'emissora

La direcció argumenta que "L'Oasi Jove" no tornarà a la graella de la ràdio "pel bé del futur de l'emissora" | L'equip ha rebut múltiples mostres de suport i ha arribat a denunciar la censura al ple municipal

Part de l'equip de L'Oasi Jove, denunciant la censura rebuda al ple de Rubí.
Part de l'equip de L'Oasi Jove, denunciant la censura rebuda al ple de Rubí. | Twitter @OasiJove
Joaquim Albalate
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:27h
El programa "L'Oasi Jove", de Ràdio Rubí, no tornarà a la graella de l'emissora. El magazín va ser retirat de la ràdio pública el mes de desembre per la direcció de la ràdio municipal, després d'un programa en que van fer una sàtira de la situació política de Rubí.

L'equip del programa ha explicat que aquest dimecres es van reunir amb la direcció de la ràdio per parlar d'un possible retorn de l'espai, després de tot el suport rebut i de la voluntat ferma de l'equip d'oblidar els fets i continuar fent el programa.

Tot i això, expliquen, la direcció de l'emissora els ha deixat clar que l'espai no tornarà "pel bé del futur de la ràdio municipal", que es troba, diuen, en una fràgil situació i la direcció, diuen, "no vol tensar més la corda".

De fet, la precària economia i la suposada manca de transparència del mitjà públic de Rubí ha aixecat diverses crítiques entre els partits de la oposició, que van donar suport explícit als joves que feien el programa censurat. La censura del programa, i l'estat de la ràdio, es van debatre al ple municipal de desembre, tot i que la moció que hi donava suport es va tombar amb els vots de PSC, PP i Ciutadans. Els presentadors del programa van intervenir al torn de precs i preguntes per lamentar la censura rebuda i van avisar que, encara que no fos a Ràdio Rubí, tornarien.

Els creadors de "L'Oasi Jove" han manifestat el seu desacord absolut amb la decisió de la ràdio, que "creiem que no contribueix a garantir un bon futur per l'emissora sinó més aviat el contrari". L'equip, format per mitja dotzena de joves, ha agraït també tot el suport rebut des que va saltar la notícia i afirmen que "han estat dotze anys molt gratificants en els quals hem pogut fer ràdio lliurement i donar veu a diversos col·lectius".

"L'Oasi Jove", però, encara no ha mort del tot: l'equip ha anunciat que farà un últim programa per acomiadar-se, en què explicaran tots els detalls del cas i expressaran el seu punt de vista. Encara no han anunciat, però, quan i com es podrà escoltar.

Àudio del polèmic programa de L'Oasi Jove del 13 de desembre