La Marxa Pagesa arriba aquest divendres a Terrassa

La marxa de tractors per la dignitat de la pagesia travessa el país per a demanar mesures per al sector | Unió de Pagesos considera que és un moment clau per a la pagesia davant la definició d'un "model de nou país" | La protesta consta de quatre columnes que van arrencar dijous i confluiran dissabte a Barcelona

La Marxa Pagesa, a la seva sortida de les Terres de l'Ebre.
La Marxa Pagesa, a la seva sortida de les Terres de l'Ebre. | Sofia Cabanes
Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:43h
La Marxa Pagesa, la marxa de tractors que reclama "dignitat" per a l'activitat agrària i que recorre Catalunya en diverses columnes des d'aquest dijous per confluir a Barcelona el dissabte, arriba aquest divendres a Terrassa.

La tractorada arribarà, concretament, al Consell Comarcal del Vallès Occidental, a la carretera N-150, on lliuraran i llegiran el manifest "Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia". Allà, seran rebuts pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i per diferents alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores dels municipis de la comarca, entre els quals hi haurà el Tinent d'Alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, Marc Armengol.

Després de l'acte, la Marxa es desplaçarà a les instal·lacions de Mercavallès, on oferiran una degustació de mongetes del ganxet.

Una "marxa pagesa per la dignitat"

La marxa, que va començar aquest dijous, acabarà dissabte amb una concentració a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona. La Marxa Pagesa per la dignitat, que és com l'ha batejat el sindicat Unió de Pagesos, és la protesta més ambiciosa organitzada per l'entitat, aprofitant un moment que considera "clau i oportú". D'una banda, davant la definició d'un "model de nou país" que respecti i valori l'activitat agrària, però també, amb efectes més immediats, per evitar noves "retallades" als pressupostos de la Generalitat.
 

Un pagès treballant. Foto: Adrià Costa