Les JERC homenatgen els combatents republicans en l'aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Terrassa

Condemnen que encara hi hagi distincions a persones vinculades amb el règim, com el passeig del Comte d'Ègara

Homenatge de les JERC als combatents republicans.
Homenatge de les JERC als combatents republicans. | JERC Terrassa
Redacció
27 de gener del 2017
Com cada 26 de gener, data en què Terrassa va ser ocupada per l'exèrcit de Franco, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han fet el seu particular homenatge al memorial als combatents republicans que hi ha al cementiri de la ciutat.

Les JERC han volgut "denunciar que alguns reductes del feixisme encara mantenen honors i distincions a la nostra ciutat". Les joventuts republicanes afirmen que "mentre que en dates assenyalades l'alcalde Ballart s'omple la boca parlant de la lluita contra el franquisme, la ciutat encara manté plaques al·legòriques a la victòria de Franco" i que destacats personatges del règim "encara són medalla d'or de la ciutat".

A més, el partit també vol denunciar que es mantingui el nom al passeig del Comte d'Ègara, "en honor a un dels personatges més anticatalans, d'extrema dreta i caciquils que ha tingut mai Terrassa: Alfonso Sala Argemí".

Tot i això, es congratulen que "misteriosament, ha desaparegut la placa amb l'efígie d'Alfons Sala que hi havia al monument del passeig", pel qual "felicitem els que, en un acte de justícia democràtica, extragueren la placa". Malgrat tot, diuen, les JERC seguiran reclamant el canvi de nom del passeig i la retirada o reinterpretació del monument feixista.
 

Homenatge de les JERC als combatents republicans. Foto: JERC