Terrassa recorda i homenatja les víctimes de l'Holocaust

Els diversos col·lectius que van ser represaliats i assassinats han participat en un acte a l'atri de l'Ajuntament

L'homenatge a les víctimes, a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa.
L'homenatge a les víctimes, a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa. | Rafel Casanova, BCF/Aj. Terrassa
Redacció
27 de gener del 2017
Terrassa ha rendit homenatge a les víctimes de l'Holocaust aquest dijous, vigília del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, en què es commemora l'alliberament, l'any 1945, del camp d'Auschwitz-Birkenau.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de diversos regidors del consistori, ha presidit l'acte que s'ha celebrat a l'atri de l'edifici consistorial. També hi han participat Antonio Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, en representació del poble jueu, i amb la de diversos representants d'entitats i familiars de represaliats, que han encès espelmes en record dels diversos col·lectius víctimes de l'Holocaust.

Entre d'altres, hi han participat Francesc Pena, net de Pedro Monter, represaliat republicà assassinat a Auschwitz, en representació de les persones perseguides per motius polítics, en especial pels republicans catalans i espanyols assassinats; Andrés Jiménez, en representació del poble Gitano; Joan Vila, president de Prou Barreres, en representació del col·lectiu de persones amb discapacitat; José Cantón, de LGTB Terrassa, en representació de les víctimes per raó de la seva orientació sexual; i David Muniesa, del Consell Interreligiós de Terrassa, en representació de les víctimes per motiu de les seves creences religioses.

L'acte s'ha clos amb una interpretació musical a càrrec de dos alumnes de l'Escola Municipal de Música: Bernat Buzzi, al clarinet, i Alba Valero, a la flauta.
 

L'alcalde Jordi Ballart presidint l'acte. Foto: Rafel Casanova, BCF/Aj. Terrassa