Desmunten l'asta i roben l'estelada de la plaça d'Octavià de Sant Cugat

L'acte es produeix després de la sentència que obliga el consistori a retirar el símbol independentista | El govern local està estudiant si restitueix la bandera

Imatge de l'asta on onejava l'estelada talada
Imatge de l'asta on onejava l'estelada talada | JERC
Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:31h
Nou episodi amb l'estelada de la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès. Aquest dijous la bandera ha desaparegut després que ciutadans anònims hagin desmuntat l'asta on fins ara onejava i hagin col·locat un cartell on s'hi pot llegir "Visca Catalunya lliure de nacionalisme". Els fets s'han produït després que el passat 25 de gener es fes pública una sentència que obliga el consistori a retirar el símbol independentista. Fonts municipals han explicat que aquest dijous han rebut aquesta comunicació oficial.

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha condemnat els fets que ha titllat de "vandàlics" i ha refermat el seu compromís "per no tolerar cap tipus de violència". Així mateix ha assegurat que "lamenta que actes vandàlics com aquests, atemptin contra la llibertat d’expressió i la convivència a la ciutat de Sant Cugat".

L'executiu santcugatenc ha explicat que aquest dijous han rebut la resolució judicial que els obliga a retirar aquest símbol de manera provisional. El govern local té deu dies per donar-hi compliment. En aquesta línia, fonts municipals han explicat a NacióSabadell que es repararà l'asta, però que per ara no s'instal·larà de nou l'estelada. La sentència està recorreguda per l’Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que encara no s’ha pronunciat.

El consistori ha anunciat que ha posat en marxa una investigació per esbrinar l’autor o els autors de l’atac. Aquesta és la segona vegada que l'estelada de la plaça d'Octavià resulta malmesa. El passat mes de novembre algú la va despenjar i trepitjar.