La poesia s'acomiada del Bau House aquest dijous

Esteve Plantada, cap de cultura de NacióDigital, visita el bar de la Casa Baumann per presentar el seu darrer poemari

Esteve Plantada.
Esteve Plantada. | Adrià Costa
Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:22h
Després de tres anys, el cicle "Bau Bafarades de poesia" arriba a la seva fi. L'habitual cita amb la poesia del darrer dijous de cada mes finalitza avui, almenys durant un temps. El recital d'aquest dijous al Bau House, el bar de la Casa Baumann, comptarà amb la presència d'Esteve Plantada, que presentarà el seu llibre Big Bang Llàtzer.

Esteve Plantada (Granollers, 1979) és el cap de cultura de NacióDigital. Recentment ha publicat Big Bang Llàtzer, el seu darrer poemari que va ser guardonat amb el Premi de Poesia Mediterrània Pare Colom 2016 i ha estat publicat a la col·lecció La Fosca de l'editorial Lleonard Muntaner.

Plantada va debutar al món editorial l’any 1997 amb A l’ombra dels violins, mereixedor del Premi Amadeu Oller. Des de llavors ha publicat sis llibres de poemes i ha estat traduït al francès i a l’anglès.

Big Bang Llàtzer és ambientat en el paisatge d'un Berlín d'aires soviètics, just quan el mur està caient. El títol vol representar un xoc i una resurrecció, com si de cada maó que s'esmicola i es perd en l'oblit se'n sentís el fred de la pèrdua i la il·lusió d'allò nou que ha de venir. Guiant-se per un escenari devastat, el poemari versa sobre el buit i el pas del temps.

El darrer Bau, a més, comptarà amb l'assistència d'Oriol Estripaboires, que obrirà el recital. La cita inclourà un brindis per tancar els tres anys de poesia al Bau House.