Els alumnes d'un màster en restauració arquitectònica treballen sobre quatre edificis històrics de Terrassa i voltants

Quatre immobles de Terrassa, Ullastrell, Sant Llorenç Savall i Castellar del Vallès tenen projectes de rehabilitació gràcies a la col·laboració entre la UPC i el Consorci de Turisme al Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica

Alumnes del màster presentant el seu projecte a la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa.
Alumnes del màster presentant el seu projecte a la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa. | UPC
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:12h
Els alumnes del Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya han treballat en quatre edificis històrics del Vallès Occidental al llarg de l'any 2016. Es tracta de la Casa Alegre de Sagrera, de Terrassa, la Torre del Pont de Castellar del Vallès, la Masia Comabella de Sant Llorenç Savall i l'edifici El Progrés d'Ullastrell.

Aquest és un màster d'especialització professional adreçat fonamentalment a arquitectes i arquitectes tècnics, en el qual els continguts teòrics s'apliquen a un edifici real i es realitza un estudi d'avaluació i es dissenyen propostes d'actuació de rehabilitació o restauració. 

Mitjançant la col·laboració establerta entre el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC School), es varen poder localitzar edificis històrics a la comarca amb lesions importants on els alumnes poguessin portar a terme els seus estudis.

Els ajuntaments que s'han adherit a la iniciativa han facilitat l'accés, la documentació disponible i les previsions de possibles usos futurs, permeten que els alumnes poguessin realitzar el treball pràctic del màster sota la supervisió del professor-tutor. D'aquesta manera s'ha aconseguit que la col·laboració hagi esdevingut enriquidora per ambdues parts. 

Aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc l'acte de lliurament dels treballs i s'han presentat, davant dels representants dels municipis participants, les conclusions dels treballs realitzats. 

Pel que fa a l'edició del màster de l'any 2017, el Consorci de Turisme ha realitzat una nova convocatòria als ajuntaments de la comarca per tal de comptar amb altres propostes d'edificis històrics on els alumnes puguin treballar amb els seus projectes. Actualment ja són 5 els ajuntaments que s'han adherit a aquesta iniciativa.