El PP demanarà al ple de Terrassa que es destinin més recursos a AVAN

La proposta de resolució diu que la fundació, dedicada als malalts neurològics, tenen poc espai i pocs recursos destinats per part de l'Ajuntament

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:38h
El Partit Popular portarà al ple d'aquest dijous de Terrassa una proposta de resolució per instar l'Ajuntament de Terrassa a destinar més recursos a la fundació AVAN, que treballa amb persones afectades per malalties neurològiques.

Segons el text que ha presentat el PP, les diverses institucions sociosànitaries com Mútua, Associació Alba, Prodis, Fupar o AVAN demostren que la col·laboració entre el sector públic i privat ofereixen "una millor qualitat de vida" als ciutadans amb problemes de salut. Precisament, AVAN va atendre 205 persones a Terrassa, amb ajudes econòmiques de 8.289 euros i uns serveis valorats en més de 27.000, com visites de psicologia o formació a cuidadors.

Tanmateix, el PP es queixa que l'Ajuntament "només" atorga 8.600 euros a AVAN, molt per sota del que donen ajuntaments com el de Sant Cugat o el de Sabadell, tot i que en aquest cas atenen més del doble d'usuaris. També explica que, tot i que el consistori terrassenc cedeix el Centre Cívic Avel·lí Estrenger, la manca d'espai i el fet d'haver-lo compartir fan que sigui insuficient.

Els populars també afirmen que el consistori ha cedit un edifici municipal a la Fundació al pla del Bonaire, però que l'entitat s'hauria de fer càrrec de la rehabilitació, que té un cost massa elevat.

Per tot plegat, la moció del PP demanarà que l'Ajuntament estudii la instal·lació al Centre Cívic dels instruments necessaris per la rehabilitació dels usuaris d'AVAN, així com la cessió d'un espai i de finançar-ne les reformes necessàries. També demanarà estudiar la possibilitat d'augmentar la subvenció que l'Ajuntament atorga a la Fundació AVAN.