El jutjat desestima la suspensió cautelar de la municipalització de l'aigua a Terrassa

Mina d'Aigües de Terrassa havia recorregut l'acord del ple referent a la finalització del contracte de fa 75 anys | Es considera que no hi ha perjudicis acreditats per l'empresa concessionària del servei d'abastament d'aigua a Terrassa

Mina Pública d'Aigües de Terrassa i l'Ajuntament de Terrassa mantenen el litigi judicial.
Mina Pública d'Aigües de Terrassa i l'Ajuntament de Terrassa mantenen el litigi judicial. | J.A.
Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:44h
La titular del jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha desestimat la mesura cautelar sol·licitada per l'empresa concessionària del servei d'abastament d'aigua a Terrassa, Mina Pública d'Aigües de Terrassa, per suspendre els acords aprovats pel ple de l'1 de desembre passat relatius a la finalització del contracte. La concessió atorgada a Mina fa 75 anys va acabar el 9 de desembre de 2016. Amb la fi del contracte tots els béns i instal·lacions del servei han revertit a l'Ajuntament i el ple va acordar una pròrroga forçosa perquè l'empresa continuï prestant el servei durant sis mesos. És el termini que s'ha marcat el consistori mentre decideix quina ha de ser la forma de gestió futura.

Des de l'Ajuntament se subratlla que la resolució judicial, adoptada el 18 de gener, manté la vigència i la validesa de tots els acords aprovats pel ple, amb l'objectiu de "defensar l'interès públic" i garantir la prestació del servei. Segons ha indicat el consistori a través d'un comunicat, a l'auto la jutgessa afirma que Mina no ha pogut acreditar que les condicions de la pròrroga forçosa aprovades per l'Ajuntament provoquin perjudicis a l'empresa. Afegeix que Mina tampoc ha pogut acreditar cap perjudici per causa de la reversió a l'Ajuntament dels béns.

La lectura de l'auto que fa Mina és que encara no hi ha lliurament o traspàs material de béns i instal·lacions i que Mina continuarà gestionant, amb les mateixes instal·lacions, el servei de subministrament d'aigua potable. Des de l'òptica de l'empresa, la jutgessa considera que se li reconeix "el benefici industrial", de manera que, per al Jutjat, Mina no pateix perjudici "en aquest moment".

L'Ajuntament de Terrassa reitera que la titularitat del servei li correspon, i que continuarà treballant per defensar l'interès general per garantir la prestació del servei i per definir quina ha de ser la forma de gestió futura un cop finalitzat el període de prorroga forçosa. La gestió directa del servei per part de l'Ajuntament és l'opció amb més suport polític, ja que vint dels 27 regidors en són partidaris.

De la seva banda, Mina insisteix que la decisió judicial de no adoptar mesures cautelars "no és ferma, ja que pot ser recorreguda en apel·lació, i no entra en la resolució del fons del litigi, cosa que queda reservada per a la sentència definitiva del recurs contenciós administratiu que Mina té interposat contra els esmentats acords". L'empresa privada recorda "la resolució judicial no tanca la porta a la petició de noves mesures cautelars si, en un moment posterior, es posen de relleu perjudicis que no s'hagin observat en aquest moment", el que fa pensar que Mina no s'aturarà en aquest litigi judicial.