Successos

Descobreixen 1.177 plantes de marihuana en una nau de Terrassa

L'incendi d'uns cables, provocat per la manipulació d'un comptador de la llum, va destapar la plantació, al barri de Sant Pere

per Redacció , 18 de gener de 2017 a les 19:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un petit foc en una nau de Terrassa va deixar al descobert una plantació de 1.177 plantes de marihuana aquest passat diumenge. L'incendi d'uns cables, probablement provocat per la manipulació dels comptadors, va provocar que la policia la trobés.

Segons fonts policials, aquest passat diumenge, sobre dos quarts de nou del vespre, un particular va contactar amb la Policia Municipal per indicar que sortien espurnes d'un cable de corrent elèctric adherit a la façana d'una nau del carrer de Catalunya, a l'alçada del carrer de Francesc Salvans, en ple barri de Sant Pere.


Una patrulla policial i un efectiu dels Bombers van acudir al lloc dels fets i van comunicar l'avaria a l'empresa subministradora de llum. Els operaris de la companyia van determinar que, probablement, el foc estava provocat per la manipulació d'un comptador. 

Els agents van contactar amb el responsable de la nau, que va declarar que estava llogada per guardar-hi material d'obra. En arribar el llogater, van obrir el local, i van comprovar com a l'interior hi havia un passadís amb una altra porta metàl·lica. Els agents van intentar obrir-la, però estava tancada amb clau, que l'arrendatari els va dir que s'havia perdut.


La patrulla va demanar permís per obrir la porta perquè els cables podrien provocar un incendi, i el propietari de la nau hi va accedir. Els Bombers van forçar la porta, que accedia a un altre passadís amb tres habitacions. En una d'elles, hi havia bidons, fems, caixes de cartó, productes químics i nutrients per al cultiu de plantes, així com mascaretes per a la manipulació de productes tòxics.

El premi gros va arribar a les altres dues sales: s'hi van trobar plantacions de marihuana il·luminades amb focus i aparells de ventilació amb filtres de carboni per disminuir l'olor despresa de les plantes. Els agents van detenir el llogater del local per estar implicat en un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric, i el van traslladar a la comissaria per realitzar les corresponents diligències penals.

Els agents van fer un recompte de 1.177 de plantes de marihuana ja florides, que van ser tallades i dipositades en dependències policials per ser destruïdes una vegada sigui ordenat per l'autoritat judicial, així com tota la resta del material emprat per al cultiu de la plantació.

 

Participació