Tot a punt pel tret de sortida de la Mitja Marató de Terrassa

El termini oficial d'inscripcions per a la Mitja Terrassa i la cursa Santi Centelles finalitza aquest dimecres

Salva Racero (Lax'n'Busto) cantant l'himne de la Mitja amb nens i nenes.
Salva Racero (Lax'n'Busto) cantant l'himne de la Mitja amb nens i nenes. | Jordi Canyameres
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat el 18 de gener a la 13:54h
Terrassa es prepara per rebre un dels esdeveniments esportius més rellevants de la ciutat, la Mitja Marató Ciutat de Terrassa, que se celebrarà el proper diumenge a partir de les deu del matí. Els dies previs a la cursa, és habitual veure atletes pel carrer de la ciutat que ultimen la seva preparació i que denota que s'acosta la celebració d'aquesta important prova atlètica.

El proper diumenge la Mitja Terrassa arriba a la seva majoria d'edat, arriba a la divuitena edició. Els organitzadors de la prova, l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, han combinat, al llarg de la història de la Mitja, tres eixos fonamentals per l'entitat terrassenca: esport, ciutat i solidaritat. Precisament, solidaritat i ciutat van tenir un paper molt actiu en la gala de la presentació de la Mitja que es va dur a terme el passat divendres al Centre Cultural de Terrassa davant, aproximadament, unes cinc-centes persones.
 
L'acte de presentació es va iniciar amb el passi d'un audiovisual que recordava els diferents moments de la història de la Mitja Terrassa. El vicepresident de l'entitat organitzadora, Rafael Morillo, va donar la benvinguda als assistents destacant els valors de la Mitja Terrassa i la importància de treballar envers la ciutat. Morillo va destacar les accions més significatives que s'han dut a terme com són les revisions mèdiques, un acord de col·laboració amb COTCAT, d'Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa, permet unes condiciones especials per realitzar-se revisions mèdiques i d'aquesta forma conscienciar de la importància d'una pràctica esportiva segura; i la col·laboració amb el Rotary Club de Terrassa per organitzar els Tallers solidaris amb l'himne de la Mitja.
 
El president de l'entitat organitzadora, David Otero, va mostrar la seva alegria per aquesta divuitena Mitja de Terrassa, destacant que ha estat possible celebrar tantes edicions gràcies a la tasca realitzada per molta gent. "El important no és el passat, sinó el futur i a on tots guanyarem pel sol fet de participar. Fer una obra duradora que persisteixi en el futur".
 
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també es va mostrar molt content per la importància que té la Mitja de Terrassa per la ciutat, "el segle XXI, en atletisme, és el segle de la Mitja Terrassa. La Mitja Terrassa està en camí de convertir-se en un dels grans signes d'identitat esportiva de la ciutat". Ballart va destacar la tasca important que realitza l'Associació Esportiva Mitja Terrassa, no només en el món esportiu sinó també en l'àmbit solidari. Per l'alcalde de Terrassa "tothom guanya aquesta carrera, ningú perd".
 
Durant el transcurs de l'acte es va fer entrega de guardons a diferents entitats en reconeixement a la seva col·laboració amb la Mitja en diferents activitats solidàries i d'integració: Fupar, Triginta, Creu Roja, Associació Alba, Prodis i Oncolliga. També es va guardonar a un membre de l'organització, Manel Orti, qui ha realitzat el Camí de Santiago, 3.000 km, des de Roma fins a Santiago de Compostela.
 
El guardó més esperat i més emotiu, habitual en aquesta gala, va ser el Premi Nöel Otero, jove desaparegut arran d'una malaltia que va ser fonamental en l'inici de la història de la Mitja Marató. En aquesta ocasió, la persona reconeguda va ser Manel Martin, desaparegut fa uns mesos i responsable de la tradicional botifarrada de la Mitja. Carme Nogués, la seva vídua, va recollir, molt emocionada, aquest premi.
 
El punt culminant de gala va ser el motiu solidari: la interpretació de l'himne de la Mitja amb la participació d'un centenar de nens i nenes que han format part dels tallers artístics promoguts per l'organització i el Rotary Club en col·lectius infantils de diferents barris de la ciutat en risc d'exclusió social que van acompanyar al cantant de Lax'n'Busto Salva Racero, que va interpretar la versió de l'himne en català, la qual s'ha enregistrat. L'himne de la Mitja es va estrenar l'any passat, obra de Joan Martínez Colás.
 
Inscripcions

El termini oficial d'inscripcions per participar en la Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Santi Centelles finalitza aquest dimecres a les vuit del vespre, i es poden realitzar a través de la web de l'entitat.