Detinguda una mare per deixar el nadó al cotxe mentre va a una discoteca de Cerdanyola

Els fets van tenir lloc la matinada del passat 14 de gener

Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:05h
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) una dona de 34 anys per un presumpte delicte d'abandonament d'un menor d'edat per deixar el seu nadó al cotxe per anar-se'n a una discoteca.

Els Mossos van veure la dona al voltant de les 00.30 hores del 14 de gener durant un control en el qual van identificar la furgoneta en la qual ella viatjava -propietària del vehicle-, el seu fill, un amic i un gos de raça bòxer, segons ha informat la policia catalana en un comunicat.

La conductora va explicar als agents que havia sortit a portar un pastís a uns amics que estaven en una discoteca propera al control, i que després marxar cap a casa.

Després de finalitzar el control, cap a les 2 hores, els agents van passar per davant de la discoteca que els havia mencionat i van veure-hi la furgoneta aparcada, encara que ni la dona ni el seu amic hi eren. Davant la sospita que a dins hi hagués el nadó van intentar obrir el vehicle.

Un client de la discoteca els va dir que la propietària estava dintre i va anar a buscar-la, i la dona va reconèixer que el seu fill era dins dormint.

Quan van obrir el cotxe, la policia va trobar-hi el gos sense murrió i al nadó dormint tapat amb diverses mantes i matalassos en condicions higièniques inadequades i sense cap tipus de calefacció.

La mare i el nen van ser traslladats a dependències policials, on la va dona va ser detinguda i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec del menor.

La detinguda va passar a disposició judicial el dissabte al jutjat d'instrucció de guàrdia de Cerdanyola, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.