El PP de Terrassa, en contra d'uns pressupostos «amb una deriva d'esquerres i independentista»

Els populars es mostren sorpresos per la decisió de Ciutadans d'abstenir-se per facilitar-ne l'aprovació

El portaveu popular, Álex Rodríguez, a la roda de premsa davant de l'Ajuntament
El portaveu popular, Álex Rodríguez, a la roda de premsa davant de l'Ajuntament | J. A.
16 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:11h
Segons el portaveu del PP, Alex Rodríguez Ulloa, els pressupostos tenen una clara deriva cap a l'esquerra i cap a l'independentisme, provocat per la presència de CiU al govern municipal i per la pressió de Terrassa en Comú, ERC i CUP. No només això, sinó que "no atenen les propritats de la ciutat".

Com a mostra, Rodríguez ha destacat l'augment de 259 mil euros al gabinet d'alcaldia, amb partides com la destinada a la revista municipal, que es va retirar l'any passat i que enguany torna a aparèixer als comptes públics. També ha destacat un augment de la partida destinat al Síndic de Greuges, càrrec del qual el PP es mostra"en contra de la seva professionalització", i més després de "l'escàndol" del fracàs del procés d'elecció.

El portaveu popular també ha destacat, com a exemple, un augment dels fons que es destinen al Consorci de Normalització Lingüística, un fet "legítim" pels populars però que no respon a les prioritats de la ciutat, com sí que ho són la neteja, la seguretat, la lluita contra el vandalisme i la mobilitat, entre d'altres.

De fet, el PP ha destacat partides que es redueixen, com les destinades a la Policia Municipal, a les biblioteques, a la promoció econòmica i industrial o a la promoció turística, quatre dels punts que, precisament, s'haurien de reforçar, segons el partit. També hi ha punts dels pressupostos que augmenten però que, pel PP, encara no és suficient, com la neteja i la mobilitat.

Sorpresos pel suport de Ciutadans al govern

El portaveu del PP s'ha mostrat "sorprès" per l'abstenció anunciada per Ciutadans, que facilitarà l'aprovació dels pressupostos. Els populars no entenen com "Ciutadans s'han posicionat al costat del govern" quan havien criticat, per exemple, les ordenances fiscals pactades pel govern amb Terrassa en Comú i ERC-MES, per la seva deriva d'esquerres.

Rodríguez ha convidat a fer "una reflexió a totes les persones que van donar el seu suport a Ciutadans les darreres eleccions" per aquest canvi d'opinió, que implica, a més, el suport en punts que el partit taronja havia criticat, com la poca inversió en la policia municipal o