VÍDEO La «baixada del pi» dóna el tret de sortida a les Festes de Sant Sebastià de Matadepera

L'arribada del pi a la plaça de Cal Baldiró és el símbol de l'inici de les festes

El pi, arribant a la plaça de Cal Baldiró de Matadepera
El pi, arribant a la plaça de Cal Baldiró de Matadepera | Matadepera TV
Redacció
16 de gener del 2017


Un any més, ràpid, festiu, i sense incidents. Aquest és el resum de la baixada del pi que va tenir lloc aquest dissabte a la nit, i que ha representat el primer punt culminant de les Festes de Sant Sebastià d'aquest any, segons Matadepera.cat.

En poc més de dues hores, allargades per tal de no arribar a la plaça abans d'hora, amb una temperatura més baixa que la de l'any passat però no tant com havien previst els meteoròlegs (l'estació meteorològica del Casal de Cultura marcava 0º), i amb l'habitual ambient festiu de tots els anys, el pi, d'uns 20 metres de longitud i que no arribava a la tona de pes, va ser baixat mentre els portadors corejaven la frase de cada any: "Això no és un pi: és un branquilló".

Preveient que la baixada seria ràpida, els responsables de la Germandat van endarrerir la sortida fins a les deu i deu minuts de la nit, assenyalada per tres petards que van avisar del l'inici de la baixada del pi fins la plaça de Cal Baldiró.

A la plaça de Sant Jordi no s'hi va arribar fins a dos quarts de dotze, però els joves, un any més, es van atrevir a fer dues voltes a la plaça que mostraven la facilitat de la baixada. En tot cas, no van trepitjar el carrer Sant Joan fins gairebé la mitjanit. Finalment i després de fer dues giravoltes a la carretera de Terrassa gairebé perfectes van entrar a la plaça plena de gom a gom cap a un quart d'una de la matinada, on l'esclat va ser total. Un any més, la Banda de Matadepera va amenitzar el tram final amb la música creada especialment per corejar l'arribada del pi a la plaça.